Skocz do zawartości

[Park Kampinoski] zielonym szlakiem w kółko.

zientas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

2 sierpnia w niedzielę mam zamiar zrobić rundkę wokół Kampinoskiego Parku Narodowego.

jest to pętla 145km podobno słabo oznakowanym szlakiem zielonym,

ostatnie relacje są z 2014r a poprzednie nawet z 2007r więc wiele mogło się zmienić,

poprzednicy narzekali, że na szlaku brak oznakowań, przy skrzyżowaniach brak oznaczeń.

czy jest na forum ktoś kto jest z okolic i śmiga tamtymi ścieżkami?

A może ktoś chciałby pojechać ze mną tą trasę, jedynie wymagane zaparcie i fizyczna możliwość przejechania 150km.

Przewiduję ok 12-14 godzin.

Proszę o jakieś porady dotyczące tego szlaku.

co watro zobaczyć,

co wato ominąć,

pozdrawiam

Tomasz

Napisano

Generalnie szlak oznakowany jako tako ale szału nie ma.

Trochę  piachu miejscami. Południowa cześć bez wiekszych przeszkód powinienes przejechac.

W sumie to bym sie przejechal, ale nie wiem czy 14 godzin wystarczy w tym piachu:)-> co prawda wiekszość utwardzonymi drogami.

Chyba musisz zabrac jakies urzadzenie mobilne:), sa miejsca zapomniane przez KPN.

Jednym rzutem nie przejechalem ale wiele (Tułowice, Brochów nie za bardzo są mi znane) ale jak patrze na mapę tragedii nie ma.

Napisano

wystartować chcę z Zaborowa i jechać w lewo, w razie czego zawsze będę mógł skrócić żółtym szlakiem w Palmirach lub nawet wcześniej drogą między Nowym Dworem a Leszno, choć tam jest spory ruch.

Nie wiem ile jest tych piachów, tym bardziej że jadę trekingiem, 

pojadę zobaczę napiszę, myślę że jeden dzień powinien starczyć.

Liczę na bezdeszczowy chłodny dzień (zaraz będą krzyczeć ci co chcą w niedziele leżeć i smażyć się nad wodą)

zientas

Napisano

Jedz z Zaborowa normalnie zielonym rowerowym, po co Ci ten asfalt;/ do Leszna-> przy Zielonej Karczmie jest troche piachu a tak to :thumbsup: nawet dla trekinga.

Do rez. Granica rowerowy jest ok pozniej to nie wiem bo kilka ladnych lat tam bylem i wiele moglo sie zmienic;/ do samego Brochowa chyba nie dojechałem chyba do Sianna (jak patrze na mape i było ok).

Moze caly szlak rowerowy (to nie jest jakies szczegolne wyzwanie kilometrowe), ale piachy Kampinoskie potrafią zmeczyc;/.

Jezeli rozpocznie swoja wypraw odpowiednio wczesniej to masz szanse to przejechac.

Teoretycznie przy mega piachach i opisywaniu tras wychodzi mi 10 km/h wiec sam przelicz ile Ci potrzeba czasu aby to zjechac;), wariant najmniej optymistyczny;/

Napisano

Witam.

Kilka dni temu, przejechałem z Nowego Dworu Mazowieckiego do Tułowic i z powrotem. Drogę powrotną przebyłem Północnym szlakiem zielonym o który pytałeś. Oznakowany jest dobrze, nie było problemu z nawigowaniem, niestety mało komfortowa jazda spowodowana piachami, nierównościami, patyki, gałęzie. Szlak raczej mało uczęszczany i przez to nierozjeżdżony, dodatkowo swoje zrobiły ostatnie burze i opady deszczu.

Pozdrawiam. 

Napisano

Proponuje się podzielic, ja moge opisac wschodnia czesc Kampinosu.

Tzn. podstawa sciezka GPS +opisy z tablic (wiele tego nie ma).

Troche popadało i już nie trzeba kładem tam jezdzic;/, dodatkowo Park na piaszczystych wzniesieniach polozyl plyty co troche poprawia komfort jazdy.

Napisano

jeśli dasz radę to proszę opisz, razem ze zdjęciami jak się da

oraz na co zwracać uwagę,

może ktoś opisze od strony wschodniej i będzie ok.

start robimy w Zaborowie i będziemy jechali w stronę Sochaczewa, jak będzie się dobrze jechało i będzie ładna pogoda to zaliczymy dom Chopina jeśli nie to skracamy o ten kawałek.

Czas nas goni bo to już w najbliższą niedzielę.

zientas

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...