Gość Napisano 21 Lipca 2015 Napisano 21 Lipca 2015 Witam, Kupiłem korbę na Octalink i właśnie przypomniałem sobie że ściągacz do kobry na kwadrat nie ma tego "łebka" żeby pasował do OCTALINK. Jest jakiś domowy sposób na "dorobienie" tej części? Moneta? Podkładka? Nie mam ochoty kupować kolejnego ściągacza bo wydaje się to bez sensu.
Moorzyn Napisano 21 Lipca 2015 Napisano 21 Lipca 2015 Ja podkładałem dwie albo trzy dziesięciogroszówki. Jak będziesz odkręcał, to poczujesz, że i tak się wyginają, ale nie przejmuj się tym, kręć dalej, w końcu zacznie korba odchodzić
michal1289 Napisano 21 Lipca 2015 Napisano 21 Lipca 2015 Ja mam coś takiego: http://akcesoria.grawitacyjny.pl/p12771-biketool-sciagacz-do-korb-octalink.html Do kwadratów i octalinka. Przy kwadracie trzeba tylko odkręcić ten ostatni (od lewej) cylindryczny element. Gdybyś dorobił coś takiego, ewentualnie podłożył coś o podobnych wymiarach to powinno pójść. Zmierzyłem u siebie ten element, średnica 16,5 mm. Wysokość 6,1 mm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.