seczuan Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Witam.Potrzebuję pomocy, a dokładnie chodzi mi o trasy rowerowe w okolicach Wałbrzycha i Świdnicy. Trasy dobrze jak były by pętlami bo muszę wrócić do samochodu i co najważniejsze to takie by kolega ogarnął je rowerem crossowym na kapciu 1.6. Z Wałbrzycha nalazłem takie coś http://mtb.walbrzych.pl/trasy-rowerowe/ i pytanie mam, które da radę ogarnąć tym crossem? Dodam że gościu waży ok 100kg a rower to unibike flash gts więc jak teren będzie za ostry to rower może tego nie przeżyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RideMyBike Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Na początek polecam "Wokół Książańskiego Parku Krajobrazowego". Ewentualnie później brać się za bardziej kondycyjne. Dodam, że były tam czasem problemy z oznakowaniem, ale da się to jakoś ogarnąć. Pomocna może być skalibrowana mapa pod jakiś program typu Locus czy TrekBuddy. Mi parę razy pomogła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 21 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Coś tam czytałem o tej trasie niby mtb ale podobno najłatwiejsza z pozostałych, czy rower crossowy poradzi sobie na niej ? Z kondycją nie ma problemu bardziej martwię się właśnie o trudności techniczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RideMyBike Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Jak z kondycją nie ma problemu, to ogarniesz raczej wszystkie traski Wałbrzych MTB. 80% to szersze drogi asfalt/szuter/dukt leśny. Kilka singli się trafi, ale i treking by w większości przypadków dał radę. MTB w nazwie wynika głównie z przewyższeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 23 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 To spoko dzięki za informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.