Diakon166 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Witam. Jako że mój stary licznik wyzionął ducha trzeba zakupić nowy. Od sprzętu oczekuję niewiele. Głównie chodzi mi o precyzyjny pomiar prędkości jak i przejechanych kilometrów. Czytelny wyświetlacz. I to w zasadzie tyle jeżeli chodzi o wymagania. Czy będzie on przewodowy czy bezprzewodowy, nie robi mi różnicy. Licznik będzie zamontowany na rowerze szosowym. Ważny jest dla mnie stosunek ceny do jakości. Co możecie zaproponować? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludz Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 budżet? Ja mam sigmę 16.12, na Twoje potrzeby które opisałeś starczy któryś niższy model, np. 8.12 - ta sama konstrukcja, tylko mniej funkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diakon166 Napisano 20 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Budżet ok 100zł. Dodam że rower służy mi prze cały rok. I praktycznie przy każdej pogodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Możemy Ci zaproponować użycie funkcji forum "Wyszukiwanie". Średnio co miesiąc kilka nowych wątków w tym temacie, o tej samej treści :-> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diakon166 Napisano 20 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 CharvelRaczej nie . Zakładam wątek bo szukam urządzenia o parametrach/funkiach, które są mi potrzebne. Nie chcę dopłacać do czegoś z czego nie będę korzystał. Dlatego założyłem nowy wątek a nie skorzystałem z porady zawartej w którymś z już otwartych. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Też mam Sigmę 16.12 wersję na kablu i mogę polecić. Czytelny, sporo funkcji. Posiada podświetlany wyświetlacz, co przydaje się podczas jazdy w ciemnościach. Dokupiłem czujnik kadencji i w zasadzie nic więcej nie potrzebuję. Stosunek cena/jakość wypada bardzo korzystnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeeek07 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Głównie chodzi mi o precyzyjny pomiar prędkości jak i przejechanych kilometrów. Czytelny wyświetlacz. I to w zasadzie tyle jeżeli chodzi o wymagania. Czy będzie on przewodowy czy bezprzewodowy, nie robi mi różnicy. Licznik będzie zamontowany na rowerze szosowym. Ważny jest dla mnie stosunek ceny do jakości. Co możecie zaproponować? Nie chcę dopłacać do czegoś z czego nie będę korzystał. Kolega jak widzę wymagań nie ma żadnych, bo przecież każdy licznik umożliwia pomiar prędkości, oraz sprawdzenie przejechanego dystansu. W Lidlu były niedawno liczniki, które posiadały wszystkie wymienione przez Ciebie funkcje, a dodatkowo z podświetleniem, licznikiem spalonych kalorii, można sprawdzić również średnią prędkość, dystans całkowity, prędkość maksymalną itp Koszt niecałe 30 zł. Jak sam kolega wspomina, po co dopłacać do czegoś z czego nie będzie się korzystać. Aczkolwiek teraz tych liczników raczej w Lidlu nie znajdziesz, trzeba czekać na tydzień rowerowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Charvel Raczej nie . Zakładam wątek bo szukam urządzenia o parametrach/funkiach, które są mi potrzebne. Nie chcę dopłacać do czegoś z czego nie będę korzystał. Dlatego założyłem nowy wątek a nie skorzystałem z porady zawartej w którymś z już otwartych. Pozdrawiam. Wszystkie sprzedawane obecnie liczniki rowerowe mają to co napisałeś na początku. Kupisz najtańszą sigmę i też to będzie miała. Nadal nie rozumiem co jest takiego "wyjątkowego" w Twoim pytaniu, a czego nie znalazłeś ( o ile w ogóle szukałeś) pośród podobnych już poruszanych tematów Dokładność pomiaru nie zależy od licznika, tylko od dokładności wprowadzenia obwodu koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diakon166 Napisano 20 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Wiem ze dokładność programowania ma kluczowe znacze. Posiadalem juz nie jeden licznik i niekiedy programowanie nie pomagalo. Do tego zalezy mi na czytelnym wyswietlaczu. Intulicyjna obsługa to dodatkowy plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek79 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Count 4 lub Count 8 B'Twin. Mam ten drugi- naprawdę spoko i bezprzewodowy - wada - brak podświetlenia ale za to naprawdę duży wyświetlacz i przyciski i łopatologiczna obsługa. Z funkcji- przebieg całkowity, dzienny, śr prędkość, max. prędkość, czas przejazdu, wskaźnik średniej prędkości, zegarek - chyba w normalnym liczniku więcej nie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumak Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Ja zaproponuję jeszcze BION CY-E112CW - ma dodatkowo pomiar kadencji, co uważam za przydatne, a cena jest atrakcyjna. Jedyną wadą jaką znalazłem to dosyć częsta potrzeba wymiany baterii, w ciągu pierwszego półrocza mam już drugą pestkę włożoną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Bion ma to durne podświetlanie, które się włącza np. przy kasowaniu danych. Dlatego bateria szybko siada. Nie licząc tego, licznik dobry i tańszy niż sigma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diakon166 Napisano 22 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Dzięki wszystko za odpowiedzi. Mam już swoje typy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pegasus Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 W Lidlu były niedawno liczniki, które posiadały wszystkie wymienione przez Ciebie funkcje, a dodatkowo z podświetleniem […] Chciałem kupić Sigme 8.12 z Orlenu za punkty ale wyskoczuł błąd, kilka dni czekałem na oddanie punktów, ale już i tak by nie dotarł bo był potrzebny na obóz rowerowy myślałem że pojade z niczym a tata mi w Lidlu. Zainstalowałem i działa dodam że jeszcze że jest bezprzewody i ma termometr. Jest w nim dużo funkcji które miakurat nie są potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diakon166 Napisano 24 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Licznik zakupiony. Decyzja padła na Sigme BC 8.12 ATS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.