Skocz do zawartości

[amortyzator] jaki amortyzator do ramy author modus?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! 

Posiadam ramę author modus 2004 rocznik. Jaki obecnie produkowane amortyzatory by najlepiej pasowały pod tą ramę aby zachować taka geometrię jaka była w seryjnym modusie z tego rocznika? Nie mam katalogu z tamtych lat bo gdzieś mi się zapodziały ale chyba oryginalnie był tam jakiś amorek o skoku 80 mm. Teraz wszystkie są o skoku 100 mm. Czy jak założę amorek o skoku 100 mm to przód nie pójdzie za bardzo do góry? Co polecacie do tej ramy? Oczywiście w rozsądnej cenie.

Stery będą pasować a koła pójdą i tak do wymiany, bo obecnie mam piasty stare stx rc i hamulce typu V a chce założyć nowego deore i jakies tarczówki. 

Ten amortyzator co podałes w linku by mi pasował. Tylko się zastanawiam czy przy takim amortyzatorze różnica w skoku jest spowodowana głębszym wejściem goleni i w stanie spoczynkowym ten o skoku 80 i 100 mm będą mieć taką samą wysokość czy w stanie gdy rower stoi to ten 100 mm bedzie o 2 centymetry wyżej? A druga sprawa to ugięcie wstępne. Czy ten amortyzator posiada ugięcie wstępne. Czy oryginalny amorek z modusa ( wie ktoś jaki tam był?) miał ugiecie wstępne i czy ten suntor je ma?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...