Skocz do zawartości
  • 0

Darmowy rower- warto w niego włożyć trochę gotówki?

Gość Marcin

Pytanie

Gość Marcin

Witam serdecznie, w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytania znalazłem to forum. Chciałem się od razu zarejestrować ale mam jakieś problemy- podczas akceptacji wyskakuje jakiś błąd z bazą chyba. 

Otóż dostałem od znajomego rower, którego używał przez wiele lat teraz kupił nowszy sprzęt a ten w sumie przekazał za darmo. Pytanie moje tylko jest takie, czy warty jest ten rower żeby włożyć w niego trochę grosza, czy lepiej odkładać i kupić coś innego. W tematach rowerów jestem raczej zielony a jak na razie rower jest mi potrzebny na wycieczki z moją narzeczoną ;) Mam nadzieje że z biegiem czasu wycieczki będą się robić coraz dłuższe ;)

Osobiście mam 25 lat i 193-195cm wzrostu. 

Nie pasuje mi w tym rowerze kierownica (jakoś nie jestem przyzwyczajony do takiej jazdy, przeważnie jeździłem na góralach). 

Dodatkowo myślę że należy założyć jakieś pierdołowate światełka i zmienić ten bagażniko-błotnik. 

Szukam porady żeby za dużo gotówki nie utopić i jak to nie warte nie pakować w tą ramę za dużo pieniędzy ;)

Dziękuję z góry za odpowiedzi i jak tylko będę miał możliwość to się zarejestruję ;)

zdjęcia podaje w linku ponizej:

https://www.dropbox.com/sh/tnuo04g9cscsc4y/AABpCo0JjfysjYWQVE8zngF4a?dl=0

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Damian

Cześć, z tego co widze to rura podsiodłowa nie jest zbyt wysoka, a powinna być wyższa przy takim wzroście, ale jeśli ci się komfortowo na nim jeździ to wystarczy wymienić kierownice, bo z tego co widze rower jest w dobrym stanie.

Po zdjeciach ciężko coś stwierdzić,natomiast wydaje się że rower faktycznie jest w całkiem przyzwoitym stanie,zerknij dokładnie na żywo czy nie ma korozji czy wszystkie elementy ze sobą współgrają. Co do kierownicy to przy Twoim wzroście również radziłbym ją wymienić na wyższą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...