matiq16 Napisano 19 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 Witam, otóż mam taki problem posiadam amortyzator Sr Suntour XCT w wersji P-26-80. Już na samym początku budowa jakoś mnie zadziwiła bo mam tylko jedną śrubę na spodzie goleni. Znalazłem schemat do tego amorka i wygląda on następująco: http://www.srsuntour-cycling.com/fileadmin/user_upload/Downloads/Consumer/Bike/Exploded%20views/2014/SF13-XCT-P-26-80-%281%29.PDF No i teraz: 1. Czy jest sposób żeby poprawić jego działanie ? Tzn np jakbym chciał zalać olejem to rozumiem, że trzeba zalać tylko jedną goleń ? 2. Jak wyglądać będzie konserwacja ? Smar też nakładać tylko na sprężynę w tej jednej goleni a co z drugą ? 3. Jest jakiś sposób, żeby zrobić go "miększym" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 19 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 (edytowane) 1. Czy jest sposób żeby poprawić jego działanie ? Nie Tzn np jakbym chciał zalać olejem to rozumiem, że trzeba zalać tylko jedną goleń ? Tego amoryzatora nie warto zalewać Jak wyglądać będzie konserwacja ? Smar też nakładać tylko na sprężynę w tej jednej goleni a co z drugą ? 3. Jest jakiś sposób, żeby zrobić go "miększym" ? Wymienić sprężynę Zapytaj się forumowicza @@ACTIVIA, może ma na sprzedaż Edytowane 19 Lipca 2015 przez Marcin9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruiser Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Serwisowałem ostatnio taki amorek i szkoda się w ogóle na temat jakości wykonania itp wypowiadać a ta pusta goleń to jakaś masakra..Może po zmianie sprężyny będzie bardziej miękki ale jego praca nadał będzie tragiczna.Takiego czegoś w ogóle nie powinni montować w rowerach ,prócz wyglądu nie oferuje on zupełnie nic i z amortyzatorem nie ma nic wspólnego.Wydawanie choćby złotówki i swojego czasu w to coś nie ma moim zdaniem sensu , lepiej poszukać jakieś taniej używki xcra , darta np no chyba że ten jest prawie nowy bo tylko takie widelce jakoś tam jeszcze pracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Herbaciany Napisano 18 Września 2015 Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Serwisowałem ostatnio taki amorek i szkoda się w ogóle na temat jakości wykonania itp wypowiadać a ta pusta goleń to jakaś masakra..Może po zmianie sprężyny będzie bardziej miękki ale jego praca nadał będzie tragiczna.Takiego czegoś w ogóle nie powinni montować w rowerach ,prócz wyglądu nie oferuje on zupełnie nic i z amortyzatorem nie ma nic wspólnego.Wydawanie choćby złotówki i swojego czasu w to coś nie ma moim zdaniem sensu , lepiej poszukać jakieś taniej używki xcra , darta np no chyba że ten jest prawie nowy bo tylko takie widelce jakoś tam jeszcze pracują. Cześć. Zaniedługo będę serwisował mojego XCT i mam pytanie - nie wiem jak zdjąć kapsel regulujący sztywność amortyzatora ( nad prawą golenią ). Mógłbyś pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi