Skocz do zawartości
  • 0

Zakup roweru po sezonie (co wybrać)

Gość Tomek

Pytanie

Gość Tomek

Witam,

w obecej chwili mam na czym jeździć, jednak planuję zmianę coś nowego. Planuje zakup po sezonie. I tu mam pytanie. Na jakie rowery zwrócić uwagę (chodzi o markę).

Początkowo stawiałem na Unibike Crossfire lub Viper w zależności od dostępności i ceny. Zauważyłem, że po sezonie są tańsze o 200-300 zł. Jednak po przeglądaniu internetu zobaczyłem, że rowery zagranicznych producentów bardziej schodzą z ceny.

Jaki model porównywalny do Crossfire/Viper możecie polecić, który da się trafić na wyprzedaży. Najchętniej wybrałbym Kellysa, Cube lub Giant.

Cube widziałem ostatnio w sklepie (model Curve Pro). Jak ma on się w porównaniu do tych Uni?

Dzięki za pomoc :).

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Curve Pro często zestawiany jest z Unibike Vipoper i szczerze mówiąc to obydwa modele prezentują sie po prostu dobrze,solidnie więc może sprecyzuj nieco swoje oczekiwania względem samego roweru,jakei trasy w chodzą w gre,jaki rodzaj nawierzchni. Gianta odrzuć,jak dla mnie o wiele słabsza jakość.

Gość Tomek

Asfalt, beton, park, itd. Miasto i okolice, ale raczej bez tzw. kocich łbów :). Wcześniej myślałem nad mtb, ale bez sensu do takiej jazdy.

Widziałem, że w Unibike można w większym zakresie regulować kierownicę, żeby była bardziej wyprostowana pozycja.

Sam nie wiem co wybrać :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...