smigaacz Napisano 19 Lipca 2015 Napisano 19 Lipca 2015 Witam Szukam dobrych opon w teren głownie las piach do mojego nowego roweru UniBike CROSSFIRE GTS ' Zaznaczam że hamulce to typu v-brake Oryginalne opony jak podaje producent to Schwalbe ACTIVE Tyrago 28 x 1,60 dalsze oznaczenia na oponie to 700 x 40 CI HS405 Planuję też kupić nowe koła tak żebym mógł sobie je wymieniać w zależności gdzie będę jeździł czy w teren czy po szosie Oryginalne opony nie dają rady w się totalnie zakopuje a koledzy mają górskie więc zostawiają mnie w tyle , Proszę doradźcie mi coś. Chce jeszcze w wakacje pojeździć na urlopie Smigaacz
soulafein Napisano 19 Lipca 2015 Napisano 19 Lipca 2015 Jako że jest to cross nie wsadzisz opony szerszej niż 1,95 a może nawet i tylko 1,75. Po prostu zabraknie miejsca w widełkach. Sprawdź w dokumentacji. A z opon to Schwalbe Marathon Plus Tour w teren.
FigoiFago Napisano 19 Lipca 2015 Napisano 19 Lipca 2015 Wejdzie 1,75. Może zastanów się nad Smart Sam 1,60.
smigaacz Napisano 26 Lipca 2015 Autor Napisano 26 Lipca 2015 Kupiłem Opony Schwalbe Smart Sam 29 x 1.75 DC Opona drutowa zobaczymy jak będa sie sprawowac i mam nadzieję że będa pasowac Najbrdziej obwaiam się czy będą równie dobre na asfalt nie tylko na piach Jak macie doświadczenia z tym takimi oponami piszcie proszę
Tomas30 Napisano 27 Lipca 2015 Napisano 27 Lipca 2015 Mam w unibike viper smart sama ale tylko na tyle i jeżeli chodzi o opory toczenia na twardym to jest tylko lepiej wobec tyrago. Smart sama w wersji 1.6 cala mozna nabic az do 6 bar, tyrago tylko 4.5
smigaacz Napisano 28 Lipca 2015 Autor Napisano 28 Lipca 2015 Zamówiłem tez nowe koła piasty Novateck na obręczach Alexrims ACE 18 Ponoć piasty bardzo dobrze się spisują Jak założę wraz z nowymi oponami napisze swa opinię Pierwotny komplet kół od Crossfire-a wystawiam na sprzedaż przebieg to 200 km
smigaacz Napisano 17 Sierpnia 2015 Autor Napisano 17 Sierpnia 2015 no więc tak Opony Schwalbe Smart Sam 29 x 1.75 DC Opona drutowa spisuje się rewelacyjnie zarówno na drodze się dobrze toczą i widzę znaczna poprawę w terenie tzn w lesie i na lekkim piasku. Obręcze są nieco węższe gdyż hamulce wymagały regulacji ale różnicy większej nie widzę
smigaacz Napisano 20 Sierpnia 2015 Autor Napisano 20 Sierpnia 2015 5 barów to jest max i jest ok Polecam te oponę Naprawdę warto jest uniwersalna i na asfalt i do lasu na piasek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.