Skocz do zawartości

[Opony] w teren dla UniBike CROSSFIRE GTS

smigaacz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Szukam dobrych opon w teren głownie las piach do mojego nowego roweru UniBike CROSSFIRE GTS '

Zaznaczam że hamulce to typu v-brake 

Oryginalne opony jak podaje producent to Schwalbe ACTIVE Tyrago 28 x 1,60  dalsze oznaczenia na oponie to 700 x 40 CI HS405

Planuję też kupić nowe koła tak żebym mógł sobie je wymieniać w zależności gdzie będę jeździł czy w teren czy po szosie

Oryginalne opony nie dają rady w się totalnie zakopuje a koledzy mają górskie więc zostawiają mnie w tyle 

,

Proszę doradźcie mi coś. Chce jeszcze w wakacje pojeździć na urlopie

Smigaacz

Napisano

Jako że jest to cross nie wsadzisz opony szerszej niż 1,95 a może nawet i tylko 1,75. Po prostu zabraknie miejsca w widełkach. Sprawdź w dokumentacji. A z opon to Schwalbe Marathon Plus Tour w teren.

Napisano

Kupiłem Opony Schwalbe Smart Sam 29 x 1.75 DC Opona drutowa zobaczymy jak będa sie sprawowac i mam nadzieję że będa pasowac 

Najbrdziej obwaiam się czy będą równie dobre na asfalt nie tylko na piach

Jak macie doświadczenia z tym takimi oponami piszcie proszę

Napisano

Mam w unibike viper smart sama ale tylko na tyle i jeżeli chodzi o opory toczenia na twardym to jest tylko lepiej wobec tyrago. Smart sama w wersji 1.6 cala mozna nabic az do 6 bar, tyrago tylko 4.5

Napisano

Zamówiłem tez nowe koła piasty Novateck na obręczach Alexrims ACE 18

Ponoć piasty bardzo dobrze się spisują 

Jak założę wraz z nowymi oponami napisze swa opinię 

Pierwotny komplet kół od Crossfire-a wystawiam na sprzedaż przebieg to 200 km 

• 3 tygodnie później...
Napisano

no więc tak

Opony Schwalbe Smart Sam 29 x 1.75 DC Opona drutowa spisuje się rewelacyjnie zarówno na drodze się dobrze toczą i widzę znaczna poprawę w terenie tzn w lesie i na lekkim piasku.

Obręcze są nieco węższe gdyż hamulce wymagały regulacji ale różnicy większej nie widzę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...