Skocz do zawartości

[Wyprawa] Warszawa - Litwa (Wilno, Kłajpeda) - Warszawa

Gawciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

szukam towarzysza/towarzyszki do wspólnej wyprawy na Litwę.
Jestem dopiero w trakcie planowania dokładnej trasy.

Termin wyjazdu: 9/10 sierpnia 2015
Długość trasy: przy aktualnym założeniu ok. 1700km.
Czas trwania: Moim zdaniem ok. 17dni wliczając w to trzy dni na zwiedzanie Wilna, Kowna i Kłajpedy wraz z Mierzeją Kurońską.
Noclegi: CS, WS, kampingi. Do ustalenia.

Szukam towarzyskiej osoby zbliżonej do mnie wiekiem (18-28?).

Zarys trasy:
Przez Polskę chciałbym przejechać trasą Warszawa - Ostrołęka - Augustów.
Na Litwie w pierwszej kolejności chciałbym skupić się na Wilnie i okolicy (zamek w Trokach, Muzeum centrum Europy).
Po drodze do Kowna zahaczyć o mityczną stolicę Litwy, Kernave, i z Kowna przejechać do Kłajpedy podziwiając również widoki Mierzei Kurońskiej.
Powrót trasą położoną niżej od tej trasy Kowno - Kłajpeda, do okolic Mariampolu i przez Polskę Suwałki - Giżycko - Mrągowo/Olsztyn i na południe do Warszawy.

Czas trwania wyprawy jak i miejsca, które chciałbym zwiedzić są jeszcze w fazie przygotowawczej. Wszystko jest do dogadania się.

Poglądowa mapka

Pozdrawiam
Bartek

Napisano

Nie chcę za bardzo ingerować w Twoje plany ale może chociaż zechcesz wziąć pod uwagę rady starszego kolegi sakwiarza.

Na Twoim miejscu ja bym tour po Polsce odpuścił i skupił się tyko na Litwie dojeżdżając pod granicę pociągiem. Litwa ma wiele zabytków i warto wdepnąć w miejsca, które nie stoją w przewodniku na pierwszym miejscu.

Napisano

Jest to jedna z opcji, którą rozważałem.

Póki co zostałem przy tej trasie bo chciałem przejechać przez nasze Mazury, których do tej pory nie miałem okazji za bardzo odwiedzać. A na pewno nie w takiej skali.

Faktem jest, że to tylko głównie by był przejazd przez Mazury ale jednak zostały wpisane w plan.

To zależy jeszcze nie tylko ode mnie, tak jak napisałem plan jest ruchomy. Czekam tylko na kogoś z kim mógłbym pojechać i wtedy można zacząć myśleć szerzej o trasie.

Z racji braku doświadczenia jestem bardzo otwarty na wszelkie wskazówki i porady, dziękuję:)

Napisano

Hej, jestem z Ostrowca Świętokrzayskiego i zainteresował mnie twój temat odnośnie tej wyprawy.

Chętnie bym się dołączył, tylko najpierw chciałbym się z Tobą spotkać.

Powiedz mi czy 02.08.2015 bedziesz w Warszawie bo tak się składa że akurat tam zawitam.

Napisano

Całkiem spoko pomysł wyprawy rowerowej tylko na przyszłość moim zdaniem lepiej ogłaszać się szybciej. Do terminu 2 tygodnie, więc dla mnie tak srednio. Mimo że jestem z wawy i rowerowo zawsze chciałem ten kierunek zwiedzić, szczególnie Mazury. Na Litwie mam teżkumpl, który mógłby nas przenocować w Wilnie.

Ale to może innym razem.

Napisano

Wiem, że trochę późno.

W przyszłym roku powinienem być bardziej zdecydowany i to wcześniej.

W tym roku po prostu termin mi się ustalił niedawno i wcześniej nie wiedziałem jak to wygląda niestety

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...