Skocz do zawartości

Licznik Sigma BC 12.12 przewodowy

Leszek62

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Na początku lipca 2015 kupiłem rower natomiast w poprzedni piątek licznik Sigma BC 12.12. Mam przejechane 359 km i chciałbym wprowadzić ten dystans (359 km) do licznika. Postępuję wg instrukcji obsługi ale tam jest możliwość wpisania tylko do "99,999 km" (wskazanie licznika gotowego do wpisywania to "00.000"). Czy ktoś wie jak wpisać mój dystans?, czy tylko można wpisać do 99 km?. Z góry dziękuję za ewentualną odpowiedź i pomoc.

Sławek, to proszę odpowiedz mi jeszcze, jak mam rozumieć zapis z instrukcji: 

4.1.3 Min/Max/Ustawienia fabryczne   

.

.

.

- km total     standard (0)    min (0)      maks (999.99)     jednostka (km/mi)

Nie chce mi sie szukac teraz instrukcji ale jesli 99.999km to maksymalny dystans ODO, (czyt. dziewięćdziesiąt dziewięć tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt dziewięć kilometrow) jest ukazany jako 00.000, wiec pierwsze dwa zera to tysiace, kolejne trzy zera to kilometry.

Jak by mialo byc jeszcze z metrami to zapis do wpisania wygladal by tak, 00.000.000.

• 1 miesiąc temu...

Podepnę się pod ten temat. Korzystam z tego modelu licznika od 3 miesięcy i w zasadzie jestem bardzo zadowolony. Jest tylko jeden mały problem. Licznik już dwa razy przez te 3 miesiące "fiksował" - resetował się, nie chciał się potem uruchomić, na ekranie pojawiały się krzaki. Za pierwszym razem to było pierwszego dnia użytkowania, więc po prostu wymieniłem baterię i problem zniknął. Niestety kilka dni temu sytuacja się powtórzyła. Ponownie wymieniłem baterię i jest OK. Dziwne jest to, że nie pojawia się wcześniej żadna ikonka o słabej baterii, licznik fiksuje nagle, a wszystkie dane, które licznik zapisał kasowały się (a przy wymianie baterii tak się dziać raczej nie powinno). Ktoś napotkał podobny problem? 

Ja użytkuję licznik od ponad roku i zrobiłem 4 tysiące km i takiego problemu nie ma. Radzę wysłać Ci licznik na gwarancję, powinni oddać nowy bo chyba mało kto naprawia akcesoria.

Ewidentnie masz uszkodzony nie czekaj aż skończy się gwarancja.

Ja baterii nie zmieniałem a jeżdżę również w zimie.

Witam. Jeśli na wyświetlaczu pojawiają się krzaki to może oznaczać, że któryś z przycisków jest ciągle wciśnięty. Zablokował się czy coś w tym stylu. Miałem identyczny problem w Sigmie 14.12. Jeśli chodzi o ciągle samoczynne resety to nie pomogę bo nie doświadczyłem takich problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...