Skocz do zawartości

[suport] Wymiana BB UN-26 z Cube Nature

Therion7777

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej.

Cube Nature kupiony ze dwa miesiące temu, przejechane lekko 1,2 tys. km i trzeszczy niemiłosiernie. Co jakiś serwis go zrobi to jest na moment lepiej, a potem znowu. W środku jest suport BB UN-26 od Shimano, o którym chodzą raczej złe opinie, więc chciałem go wymienić, ale na co? Doradźcie mi coś w sensownej cenie (nie wiem, 60 zł?), żeby te 4-5 tys. km zrobił bez problemu :))

Dzięki z góry :)

Napisano

Jesteś pewien, że to wina suportu? Z tym wkładem poza odkręceniem, wyczyszczeniem gwintu i ponownym przykręceniem nie da się nic sensownego zrobić.

Napisano

Wyczyść i przesmaruj gwinty w korbie i w pedałach , oraz daj smaru na kwadraty od suportu.Te połączenia też potrafią "umilić" jazdę.

Napisano

Sprawdzane były i pedały i korba. Smar na kwadraty też jest zapodany.

Pozerkam jeszcze, ale jeden serwis się wypowiadał dość kategorycznie, że to suport, a zajmował się tylko nim własnie i zalecił mi reklamację sprzętu u sprzedawcy, czego nie chcę robić, bo raz, że jestem na wyjeździe, a dwa, że stracę rower pewnie na minimum tydzień, a jeździć trzeba :)

Napisano

Suporty na kwadrat są "na wymarciu", więc wszystko, co jest na rynku jest mniej więcej podobnej jakości. Możesz spróbować Neco. Moim zdaniem jednak nie ma co kombinować, wymienić na inny BB-UN26 i tyle - jeżeli jest pewność, że trzeszczy suport.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...