Ipla Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Chciałbym się spytać o opinie tego pulsometru. http://allegro.pl/pulsometr-profesjonalny-fitness-biegi-nadajnik-50f-i5196284138.html Co sądzicie o nim, ma być to mój pierwszy pulsometr do treningów i szukam coś taniego. Jak macie do polecenia coś lepszego chętnie spojrzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angelhod Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 podbijam temat, jaki pulsometr powinienem wybrać? zakres cenowy 100-300zł(chyba że ktoś mnie przekona że warto jest dopłacić) na czym mi najbardziej zależy to aby wydawał jakiś dźwięk gdy wychodzę ze strefy pulsu. Zastanawia mne które funkcje Wy(użytkownicy pulsometrów) uważacie za ważne. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bast84 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Chyba lepsze rozwiązanie to pulsometr bluetooth i dowolna apka na komórce. Aplikacje mają mnóstwo funkcji, których nie znajdziesz nawet w zegarkowych pulsometrach z wyższej półki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 W zależności na czym Ci bardziej zależy - na logowaniu swojego pulsu poprzez aplikacje (strava, runtastic, endo) - wybierz pulsometr BTLE. Jeśli zaś chcesz mieć kontrolę na bieżąco ale bez możliwości logowania w aplikacjach - wybierz to co pokazałeś, lub coś podobnego. O ile zerkanie na "zegarek" który wyświetla Ci aktualny puls jest raczej komfortowe, to wyciąganie smartfona i trzymanie go w ręku już mniej. Oczywiście możesz mieć uchwyt na telefon na ramę, ale do pulsometrów z "zegarkiem" dodają też przeważnie mocowanie na kierownicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris750 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 w tej cenie (do 150zł) to nie znalazłem nic lepszego niż sigma pc15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angelhod Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 zacząłem właśnie od kierunku na Sigme ale z Sigmą 15.11 jest ten problem że nie ma kodowanego sygnału więc obcy sygnał może łapać. Myślałem o 25.10 ale gdzieś w komentarzach czytałem że on nie piszczy przy wychodzeniu ze strefy pulsu. Teraz poważnie myślę nad Polar FT7. Fakt że jednak droższy bo 339zł ale wydaje się ciekawą opcją i tu wyrażnie jest napisane że krzyczy jak ze strefy się wychodzi + kilka fajnych bajerków mi generalnie chodzi bardziej o sam trening niż logowanie po różnych appkach swoich wyników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris750 Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 pc15 - nie 15.11 to są 2 różne modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neoeinz Napisano 20 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Teraz w lidlu byl za 60zl z kodowanym sygnalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipla Napisano 20 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Chyba się zdecyduje na Sigma PC15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bast84 Napisano 21 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Co do pulsometrów Bluetooth LE, to tak jak ktoś pisał - telefonu nie trzeba wyciągać, można go mieć na kierownicy lub na ręce. W biedronce takie pulsometry po BT kosztują ok 70zł, firmowe polara ok 200zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twiggy Napisano 21 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Tylko z tego co wiem, do pulsometru Bluetooth trzeba mieć kompatybilny telefon z Bluetooth 4.0 czy coś w ten deseń. Ja do tej pory używałem podstawowego pulsometru z Decathlonu, ale niedługo przerzucam się Sigmę PC 15 właśnie, pomimo niekodowanego sygnału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angelhod Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 a czy ktoś z Was używa takiego co gada z telefonem? Czy jest zadowolony? czy dobre pomiary daje? Czy warto inwestować w jakiś Polara za ponad 200zł czy wystarczy taki za 50zeta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bast84 Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 ja uzywam polara h7, jestem zadowolony. Raz miałem okazje załozyć dwa idenmtyczne pulsometry na siebie w ramach testów, podawały dosłownie te same wartości. Porównywałem też z domowym ciśnieniomierzem - wyniki b. zbliżone. Tylko z tego co wiem, do pulsometru Bluetooth trzeba mieć kompatybilny telefon z Bluetooth 4.0 czy coś w ten deseń. Wystarczy dowolny telefon z adnroidem 4.3 lub nowszym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mahonypm Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Jeżeli ma kontrolować strefy tętna to jedyne logiczne rozwiązanie to polar M400, tylko bateria stacza na max 5h użycia, tylko to już inna cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 ja używam lidlowych pulsometrów (zegarkowy i bluetooth) i z czystym sumieniem mogę polecić. Jeśli nie jesteś wyczynowcem i nie zależy ci na super dokładności to te pulsometry w zupełności ci wystarczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.