blakbery Napisano 17 Lipca 2015 Autor Napisano 17 Lipca 2015 No zapomniałem zupełnie o tym wspomnieć - zmieniłem przez ten czas dętki, opaski i pompkę, więc powinno to dać efekt. Ale zastanawiałem się czy przy tej wadze pompować 8 czy 9 barów. Mam napompowane 8,5 ale wrócę chyba do 8 wnioskując z tego co piszecie.
blakbery Napisano 17 Lipca 2015 Autor Napisano 17 Lipca 2015 W takim razie dzięki bardzo za rady i postaram się (jak nie zapomnę) podać efekty za jakieś 2/3 tygodnie Pozdrawiam Btw brakowało mi tych informacji, które upewnią mnie w niektórych tematach.
blakbery Napisano 10 Sierpnia 2015 Autor Napisano 10 Sierpnia 2015 Tak jak pisałem wcześniej podaję informacje. Na dętkach kellysa i starych opaskach nawet przy 8-8,5bara, dętki pękały bardzo często - co 100-150km. Teraz jeżdżę od 400-500km na nowych opaskach wysokociśnieniowych kendy, których koszt w internecie wynosi 15zł za obie oraz dętkach continentala idealnie dopasowanych do opon za 13zł/szt, czyli mniej niż dętka kellys w sklepie i dosłownie nic się jeszcze nie stało. Uważam, że jeżdżę po gorszych drogach niż wcześniej, z większą nieuwagą (jeśli chodzi o dziury) oraz większą szybkością i nie dzieje się kompletnie nic - tylko jeździć.
RafalxM Napisano 11 Sierpnia 2015 Napisano 11 Sierpnia 2015 podaj jakiś model tych wysokociśnieniowych opasek, moze byc link do sklepu/allegro co do pompowania do określonego ciśnienia - czy zdarza Wam się przy zdejmowaniu koncowki pompki z wentyla usłyszeć prez chwile ucieczkę powietrza ? - mowa bardziej o stacjonarnych pompkach jeśli tak to wg moich obserwacji traci się wtedy ok 0.5bar , w moim przypadku pompując do ok 8-8.5 - wystarczy podłączyć ponownie, wykonać ruch pompką i manometr pokaże aktualne cisnienie druga sprawa - jak często sprawdzacie ciśnienie w oponach - ja od dłuższego czasu jeżdzę na tanich dętkach z Decathlonu (18-23c) i po tygodniu zawsze jest trochę mniej
ludz Napisano 11 Sierpnia 2015 Napisano 11 Sierpnia 2015 Rafał - no, plus fakt, że jak wykonasz ten ruch pompką, to pewnie trochę powietrza z dętki przejdzie do przewodu.... Fakt obserwacji zaburza stan! Ad rem: Przy 95kg pompuję do 10bar, Zaffiro Pro 700x23. Tak przynajmniej pokazuje manometr marki Beto, ponoć dający radę. Czuję wyraźną różnicę w stosunku do 7 czy 8bar. Zważywszy, że trasy po których jeżdżę mają naprawdę dobry asfalt, problem mniejszego komfortu nie występuje. i tak, korzystam z dętki decathlonowej. 105g to dobra waga za 10 pln. I faktycznie, co tydzień muszę koła dopompować. Schodzi jakieś 3-4bar (!) EDIT: gdzieś kiedyś wyczytałem taką zasadę nabijania opon na szosę: wbijasz najwyższe ciśnienie które pozwala ci nie odczuwać drgań jadąc po asfalcie, po którym zwykle jeździsz.
blakbery Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Napisano 11 Sierpnia 2015 Tutaj link do opasek:http://allegro.pl/opaska-ochronna-na-obrecz-28-x-16mm-mocna-i4961647005.html A propos schodzenia powietrza przy zdejmowaniu końcówki z wentyla to myślicie, że to może być aż 0,5 bara? Jeśli tak to muszę zacząć pompować do 8,5 Odnośnie ciśnienia to tutaj jest tabelka dla osób 75kg (im większa waga tym więcej powietrza - tak jest napisane):http://www.schwalbetires.com/tech_info/inflation_pressure Akurat Schwalbe bo z takich opon korzystam ale Continental też ma takie tabelki na swojej stronie
tobo Napisano 11 Sierpnia 2015 Napisano 11 Sierpnia 2015 Tylko jeszcze trzeba uwzględnić masę użytkownika. Wibracji możesz nie czuć ale opona będzie pływać przy komfortowym ciśnieniu powodując niestabilność.
RafalxM Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 Rafał - no, plus fakt, że jak wykonasz ten ruch pompką, to pewnie trochę powietrza z dętki przejdzie do przewodu.... Fakt obserwacji zaburza stan! może nieprecyzyjnie opisałem, chodzi o to: 1. podłączasz przewód 2. pierwsze nabicie powietrza (ruch tłoka) uruchamia wskazówkę manometru - przynajmniej przy zaworze Presta u mnie tak to działa, przy zakładaniu końcówki nie zdarza się żeby powietrze uciekało. 3. pompujesz np na 8.0 bar 4. zdejmujesz końcówkę i wtedy jest ujście powietrza przy zamykaniu zaworu presty. ....przerwa na reklamy... powrót do pkt 1. i 2. i masz na manometrze mniej niż przed odłączeniem końcówki - mi ucieka jakies 0.5bar jak pisałem - używam metalowej stacjonarnej pompki z Decathlonu (niby max 10bar) może to wina końcówki w pompce, nie wiem także ja od jakiegoś czasu pompuję opony na 8.5 (taki maja max) i jestem przekonany że zostaje tam ok 8 na kilka dni Tutaj link do opasek: dzięki za linka, kupiłem na próbę
1415chris Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 Po nr 3 zwalniasz zawór na wężyku, jeśli go masz. Spadek ciśnienia w nim zamyka zaworek i ściągając końcówkę nic nie ucieka.
RafalxM Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 w takim razie z końcówką chyba coś nie tak...świta mi że wcześniej tak to chyba działało , dzięki - posprawdzam
Grathon Napisano 12 Sierpnia 2015 Napisano 12 Sierpnia 2015 Witam. 98kg, opony Vittoria Zaffiro czerwone, opaski oryginalne z kół (WH-R550). Dętki jakieś za 12zł z Presta. Pół roku na 8,5Bar. Ani jednego flaka czy snejka (cokolwiek to jest) Asfalt różny. Od gładkiego po wysypany grysem. Czasami odczuwam na wybojach bicie w łokcie, ale to żadko. A tak to pieknie się jedzie. Jak wiem że nie będę na rowerze z tydzień, to spuszczam powietrze prawie do zera. Rower wisi. Pompuję kompresorem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.