Ziemko Napisano 18 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Zawsze można też zweryfikować co nam faktycznie w narzędziowniku potrzebne i spróbować odpowiednio odchudzić. U mnie imbusy 2, 6, 8 oraz torx t-25 i wspominane 8, 10 jeszcze nie były ani razu w użyciu i spokojnie mogłyby powędrować do szuflady. Wymaga to odrobiny zachodu ale jak się uda to podrzucę foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0radek0 Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Do wypisanego wcześniej minimum można dopisać zwijaną oponę, jeden na milion ale... Co do zestawu, może taki: http://allegro.pl/sks-narzedziownik-ct-worx-20-funkcji-cr-i5351480145.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Z opona to trochę, haha, trza by było wozić ją w sakwie lub plecaku, bo do popularnej torby pod-siodłowej stosowanej głownie w MTB za chiny nie wejdzie. I do tego masa opony to jednak 500-600g. Ja wożę ze sobą dodatkowo łatki Tip-Top'a(2 rodzaje, do opon i dętek + klej 2,5g - groszowe sprawy na allegro i można na sztuki kupować co jest sporym plusem) rozcięcie takie nawet na 3-5 cm spokojnie można naprawić na powrót do domu.(no zależy gdzie te rozcięcie będzie) Mocna taśma + kawałek butelki po napoju też daje radę jak chodzi o naprawę opony na powrót, wycinamy kawałek butelki i przyklejamy od wewnątrz pomiędzy dętkę a oponę. A jak to połączymy z łatą do opony, to na trochę taka naprawa wystarczy. Lub łata do opony i wycięty kawałek butelki nawet bez przyklejania taśmą, tylko żeby miejsce usztywnić, też swoje zrobi, a po napompowaniu się łatwo nie przesunie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0radek0 Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Mimo wszystko wymiana zawiniątka jest prostsza, szybsza i pewniejsza, ale fakt 0,5 kg. trzeba liczyć a i miejsca sporo zajmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Klej tip top'a łapie na zimno od razu praktycznie, łatasz i możesz zakładać z powrotem, o ile rozcięcie nadaje się do naprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0radek0 Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 No dobra, przyznam się; nie wiedziałem o łatkach do opon. Właśnie szukam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Tu masz, 1-szy lepszy link z allegro: http://allegro.pl/latka-latki-do-naprawy-opon-up-3-35x35mm-tip-top-i5074886998.htmlJest grubsza, przez co też sztywniejsza od łaty do dętki. Tip Top też ma cement do opon(do uzupełniania "dziur" w oponie), nie używałem i chyba w rowerze się to nie sprawdzi, ale mała tubka też grosze kosztuje i można zawsze otwór np po szkle tym zalać, zawsze może coś tam to da dodatkowo. http://allegro.pl/wklad-radialny-latka-latki-do-opon-tl-120-tip-top-i5119414292.htmlTakie coś też widzę że maja, tylko to już drogie, ale długie rozcięcie tym by mógł naprawić w teorii(wycinając z tego odpowiedni kawałek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0radek0 Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Jeszcze raz dzięki. Już dodałem jakieś do obserwowanych, potem wybiorę muszę redukować koszty przesyłek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.