Gość Mateusz Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 Dzień Dobry Jestem tutaj dość nowy czytałem tylko parę tematów, Ale jako że będę wymieniał teraz w rowerze korbę to nasuwa się też moje pytanie. Jak dobrać kasetę do Korby, czy trzeba zmieniać kasetę a moze coś jeszcze zwiększając liczbę ząbków na kasecie ? Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi Mateusz
Marcin9 Napisano 17 Lipca 2015 Napisano 17 Lipca 2015 Kasety nie musisz wymienia. Kaseta może być obojętnie jaka korba zawsze będzie działać. Jeśli zwiększysz liczbę zębów to może mieć problem z regulacją przerzutki przedniej ale prawie zawsze uda się to idealnie wyregulować. Jeśli teraz masz łańcuch o odpowiedniej długości to po wymianie blatu na większy może być trochę za krótki.
Gość Mateusz Napisano 17 Lipca 2015 Napisano 17 Lipca 2015 Wielkie dzięki za Szybka pomoc . Najlepsze Forum rowerowe w Polsce
Pytanie
Gość Mateusz
Dzień Dobry
Jestem tutaj dość nowy czytałem tylko parę tematów, Ale jako że będę wymieniał teraz w rowerze korbę to nasuwa się też moje pytanie. Jak dobrać kasetę do Korby, czy trzeba zmieniać kasetę a moze coś jeszcze zwiększając liczbę ząbków na kasecie ?
Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi
Mateusz
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.