seraph Napisano 18 Lipca 2015 Napisano 18 Lipca 2015 To nic dziwnego, że twardo jak ciśnienie jak na szosę A mleka bym dolał symbolicznie to kapcia nigdy nie złapiesz...
GajekL Napisano 18 Lipca 2015 Napisano 18 Lipca 2015 Ja na RK 2.2 przy wadze 80kg jezdze z cisnieniem przod 1.5 a tyl 1.7 i jest idealnie 3bary to przecie kamien
gloria111 Napisano 18 Lipca 2015 Autor Napisano 18 Lipca 2015 Wiec przy mojej wadze 95kg jakie ciśnienie jest zalecane?? Głównie jeżdżę ubite drogi leśne, reszta to asfalt albo jakieś miękkie ścieżki leśne. Wcześniej nie miałem pompki z licznikiem i zawsze było na oko. Mleczko musze najpierw zamówić. Póki co opona wygląda na "grubą" wiec myślę że nic się nie stanie . Opona waży wg producenta ~650g. Warto mleczkiem ją dociężać??
Rulez Napisano 18 Lipca 2015 Napisano 18 Lipca 2015 Przecież to jest opona UST, nie po to taką robią, żeby ją mleczkiem zalewać.
djzatorze Napisano 18 Lipca 2015 Napisano 18 Lipca 2015 @Rulez: :> @gloria111: Jakby to powiedzieć... Marnujesz po prostu ten zestaw, po co komu opona bezdętkowa i 3 bary w niej? Taka opona ma teraz właściwości trakcyjne koła od wozu, równie dobrze mógłbyś założyć oponę 1.75" Zalewaj mleczkiem, daj niecałe 2 bary na tył i 1,6 na przód i wtedy poczujesz trakcję
gloria111 Napisano 19 Lipca 2015 Autor Napisano 19 Lipca 2015 Ciśnienie zmniejszę wg waszych zaleceń. Nie rozumiem tylko skąd takie podzielone zdanie jeśli chodzi o kwestię tego mleczka?? Producenci w kompletnych zestawach UST nie zalecają go raczej ,ale jak wyczytałem oraz z waszych porad jest już inaczej...
jasinski21444 Napisano 19 Lipca 2015 Napisano 19 Lipca 2015 Chodzi o to że co prawda opona UST trzyma ciśnienie bez mleczka ale jeśli ją przevijesz w takim stanie to jest pozamiatane , dlatego też uważam że warto wlać
GajekL Napisano 19 Lipca 2015 Napisano 19 Lipca 2015 Kiedys juz byl taki temat na forum i zdania byly podzielone. Jedni uwazali iz skoro maja zalewac opone UST to wola kupic zwykla zwijana i do niej wlac mleka, bynajmniej bedzie lzejsza:)
Rulez Napisano 19 Lipca 2015 Napisano 19 Lipca 2015 Tak właśnie jest, bez sensu jest wlewanie mleka do UST, przy 2 bar taka opona spokojnie "daje radę" . Do tego nie każdemu pasuje jazda na 1,5 bar, zwłaszcza przy wąskiej obręczy można się zawieść, więc polecanie takiej jazdy jest co najmniej nieporozumieniem ... przy dużym rozcięciu mleko i tak nie utrzyma ciśnienia, natomiast po wbiciu drobnego ostrego przedmiotu często nie powoduje to utraty ciśnienia ponieważ grube ścianki zaciskają się na nim . Mleko nie zapobiegnie ściągnięciu opony z obręczy przy zbyt niskim ciśnieniu.
gloria111 Napisano 19 Lipca 2015 Autor Napisano 19 Lipca 2015 Skoro uszczelniacz jest zbędny daruję go sobie , póki co dziś po 70 km w mieszanym terenie przy ciśnieniu około 2 BAR jazda stała się zdecydowanie przyjemniejsza / wygodniejsza niz na wcześniejszych 3 BAR+ . No i opona trzyma powietrze więc ze szczelnością tez jest chyba dobrze. A co do wcześniejszej sprawy z opona Race King Supresonic i jej niewyjaśnionym biciem to po założeniu na inną obręcz bicie jest również zauważalne. Temat możemy zamknąć. Dzięki wielkie za zainteresowanie i za pomoc . Pozdrawiam Patryk
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.