Numil Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Witam, po roku jeżdżenia w noskach przyszedł czas na SPD. Z tego co czytałem to głównym faworytem dla początkującego są m520 zastanawia mnie tylko czy na szosę nie będą lepsze jakieś SL, zastanawiam się nad: http://allegro.pl/pedaly-spd-sl-shimano-pd-r540-bloki-szosa-i5531666864.html Co do butów to nie mam zielonego pojęcia co brać. Całość chciał bym zamknąć do 400zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manfred1 Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Emki są w góry a erki na szosę. To chyba najlepszy kompromis ceny do jakości. Razem z butami można taki komplet w granicach od 350 zł kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Numil Napisano 16 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Dobra to jeśli ten model pedałów nie jest jakiś felerny to sprawa jest załatwiona. A jak z butami ? Jakiś konkretny model czy to nie ma różnicy i bloki będą pasowały do którychkolwiek butów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 16 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Nie będą pasowały każde - inaczej przykręcasz bloki mtb, inaczej delty. Chcesz mieć uniwersalne - weź np Shimano R088. Masz mocowanie pod obydwa typy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Numil Napisano 16 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Na mtb nie jeżdżę także delty mi w zupełności wystarczą. Coś tańszego od R088 wartego uwagi się znajdzie czy brać je? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Numil Napisano 22 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Trochę poczytałem i tak sie zastanawiam czy opłaca się dopłacić do butów z klamrą (R087) czy jakiejś kolosalnej różnicy nie ma i lepiej wziąć na 3 rzepy (R078). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.