Stowner Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Witam, postanowiłem wymienić moje problematyczne tektro na avidy elixiry r, no i się zaczęło...W żaden sposób nie mogę przelać układu ani od góry ani od dołu, próbowałem przy każdym ustawieniu klamki. Myślałem, że może oring w zacisku blokuje przeływ płynu przez strzykawkę jednak nawet jak zdejme jedna strzykawke to i tak nie da się przelać płynu od klamki do zacisku i na odwrót. Przy próbie odpowietrzania samej klamki słychać syczenie.Co się mogło stać? Napierzchnęte uszczelki i grubszy serwis? Tłoczków też nie da się cofnąć do pozycji zerowej tak aby włożyc np bloker czy nowe klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Odłącz przewód przy zacisku to wypłynie , jeśli nie możesz cofnąć tłoczków to może oznaczać konieczność rozebrania i serwisu zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stowner Napisano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Płyn już mi zasadniczo wyplynął, tylko teraz nie mogę tego zalać w żaden sposób, od zacisku gdy naciskam na tłok strzykawki to ani milimitr płynu nie wchodzi w układ, od strony klamki jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Wykręć odpowietrznik z zacisku i spróbuj na wykręconym przez niego płyn wcisnąć. Odkręciłeś odpowietrznik o jakieś 1/4 obrotu aby otworzyć przepływ płynu w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stowner Napisano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 W tym elixirze nic nie trzeba przekręcać wg instrukcji, odkręcam zaślepke na torxa, podłączam strzykawkę i płyn powinien w teori przez układ przejść (wg. instrukcji avida) aczkolwiek w moim przyadku tak się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 winna jest prawdopodobnie uszczelka - oring na tłoczku klamiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innominates Napisano 10 Września 2016 Udostępnij Napisano 10 Września 2016 Czyli trzeba rozebrać klamkę i wymienić oring? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacoH Napisano 25 Października 2016 Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Miałem to samo, winny był oring w klamce. Jeżeli chcesz się upewnić, czy to jego wina, możesz po prostu odkręcić przewód od klamki i spróbować zalać przewód od strony zacisku (jak będzie iść, to już wiadomo, co jest do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi