Skocz do zawartości

[Spd]pomoc w wyborze

m1x3r3k

Rekomendowane odpowiedzi

http://roweroweporady.pl/pedaly-shimano-pd-m520-czy-pd-m540/

To może trochę Ci pomoże w wyborze.

To czytałem zanim napisałem ten post [emoji4] ale jednak chyba bardziej przemawiają do mnie nowe 520 chociaż by dlatego ze bd na nie gwarancja i oglądałem inne aukcje tego gościa i wydaje mi się ze bloki jakoś dziwnie wyglądają a sam nie ocenie ich na żywo bo to moje pierwsze spd

Witam proszę o poradę co się bardziej opłaca. Kupić nowe pedały SPD shimano 520 w decathlonie za 99zl czy może te shimano 540 (uzywane) Kultowe pedały Shimano SPD PD-M540 - jak ze sklepu! Warszawa Mokotów • OLX.pl (dawniej Tablica.pl) z forum dziękuję za pomoc.

M540 będą trochę lepszym wyborem bo do serwisowania nie będziesz potrzebował klucza TL-PD40 a jedynie płaską 17-tkę. To zasadnicza różnica a innych właściwie nie ma.

Z tych co podałeś to najpewniejsze będą B'Twin 500. Przynajmniej jeśli chcesz z nich korzystać z pedałami bez klatki na oparcie stopy. Ale ogólnie jeśli chcesz używać ich w różnych warunkach to polecam raczej dozbierać do czegoś z klamrą. Rzepy są okej i sam posiadam takie tylko na to zamknięcie ale w mokrych warunkach luzują się.

Żeby nie zakładać nowego tematu. Dzisiaj kupiłem SPD m 540 stan faktycznie jak ze zdjęcia. Tylko pierwsza jazda i wydaje mi się ze maja duży luz na blokach bo mogę ruszać noga na boki około pół centymetra na stronę czy to normalne

Żeby nie zakładać nowego tematu. Dzisiaj kupiłem SPD m 540 stan faktycznie jak ze zdjęcia. Tylko pierwsza jazda i wydaje mi się ze maja duży luz na blokach bo mogę ruszać noga na boki około pół centymetra na stronę czy to normalne

Luz roboczy 10* jest jak najbardziej prawidłowy i to dzięki niemu możesz swobodnie manewrować rowerem a podczas upadku noga sama się wypnie. Ale jeśli uważasz że jest on za duży możesz wyregulować zatrzask skręcając go na +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...