Skocz do zawartości

[amortyzator przód] Amortyzator pod 26" dla kobiety 60kg miasto i MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Proszę o pomoc w wyborze widelca do schwinn mesa lt, fabryczna gila wyzionęła ducha.

Jako, ze rower jest już raczej wiekowy, nie chciałabym inwestować więcej niż 600 zł przy nowym lub do 450 używany (z możliwością zwiększenia budżetu, nie portfel mnie ogranicza, tylko zdrowy rozsądek).

Widelec pod V-ki, rura sterowa ahead 1 1/8" długość minimum 170mm (wtedy mostek znajdzie się bezpośrednio nad ramą, bezpieczniej byłoby 175 lub więcej, obecny amortyzator ma rurkę ok 200). Oś koła 9mm. Najlepiej by było, gdyby amortyzator posiadał blokadę skoku.

Rower służy mi do codziennych dojazdów do pracy (dziurawy asfalt, bruk, żwir, krawężniki) i czasem (obecnie sporadycznie) MTB.

Ważę niecałe 60kg. Nie musi być to powietrzne cudo, dobrze działająca sprężyna też by mi wystarczyła.

Moje propozycje:

http://olx.pl/oferta/amortyzator-spinner-sw7-1700g-powietrzny-super-stan-CID767-IDaRDop.html#50325a35c1

http://olx.pl/oferta/rock-shox-tora-318-solo-air-z-blokada-poplock-CID767-IDaSHb9.html#20962ce427 (dl. rury 19,5 cm)

Bardzo proszę o pomoc, nie jestem zbyt biegła w sprawach sprzętowych.

Napisano

Opcja nr.1 Tora

Opcja nr.2 Duke

itd ... Sw7 stanowczo odpuść ; miałem, ważę 65kg z plecakiem i nie polecam tego widelca.

Bomber, nie miałem do czynienia, nie wypowiem się,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.