Matzel Napisano 14 Lipca 2015 Napisano 14 Lipca 2015 Witam, Trochę zgłupiałem z tymi standardami sterów i ram, dlatego proszę o pomoc. Jakie stery będą pasowały do ramy Mondraker Podium Pro SL Carbon. Ahead ale zintegrowane, pół zintegrowane? Stery tappered to co innego niż ahead? Trochę poczytałem, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Przepraszam, za delikatnie rozmazane zdjęcie, ale aparat nie chce zrobić dobrego
Matzel Napisano 14 Lipca 2015 Autor Napisano 14 Lipca 2015 myślałem, że średnica to jeszcze oddzielna kwestia dobra, zmierzę i dam znać.
Matzel Napisano 15 Lipca 2015 Autor Napisano 15 Lipca 2015 Średnice tych okręgów w środku (bo chyba to się mierzy ?) Górna średnica 31.80mm Dolna 42.50mm
Gość Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 Nie chcę mieszać ale w takim razie na logikę będzie to Tapered. Widelec też musi mieć taką rurę sterową, co prawda są jakieś rozwiązania żeby wsadzić tam rurę 1 i 1/8 ale po co kombinować.
Matzel Napisano 16 Lipca 2015 Autor Napisano 16 Lipca 2015 Amortyzator ze sterówką mam zamiar kupować tappered, więc nie ma problemu. Tylko już zgłupiałem z tymi standardami. Tappered odnosi się do średnic? Ahead to sposób montażu widelec-stery? A zaintegrowane, półzintegrowane?
Gość Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 Tapered- szersza miska na dole, węższa na górze Ahead- czyli mocowanie rura/ mostek ( skoro Tapered na górze ma 1 i 1/8 cala to kazdy mostek A-Head bedzie pasowal) Stery- pol zintegrowane to znaczy ze jest nabita miska w rame, zintegrowane to nabite lozysko maszynowe. Jak ma sie to do rury Tapered nie wiem bo nigdy sie nie orientowalem w temacie.
remel Napisano 17 Lipca 2015 Napisano 17 Lipca 2015 Ważne są kąty na łożyskach i w ramie. Muszą być takie same a wiem że są wyjątki od 45
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.