bestdj Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 (edytowane) Witam Mam pytanie odnośnie dobrania tarczy do mojego zacisku jakim jest BR-M447. Czy będzie pasowała do niego tarcza XT SM-RT81 Ice Tech? Pytam bo na razie chcę wymienić same tarcze, a w późniejszym okresie całe hamulce/ Pozdrawiam Edytowane 14 Lipca 2015 przez durnykot pkt 2b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Tarczy jest obojętne na jakim pracuje zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestdj Napisano 14 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Tylko czy okładzina żywiczna nie będzie szybciej "schodzić" na tych tarczach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Nie. Rodzaj tarczy (nie mówimy o powycinanych ultralight wyrobach tarczopodobnych) nie ma znaczenia na zużycie klocków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Co to za rower? Czemu myślisz akurat o ładowaniu kasy w te konkretnie tarcze przy takim zacisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestdj Napisano 14 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Rower to merida D900. A dlaczego akurat te tarcze? Bo myślę, żeby w przyszłym miesiącu, góra za dwa wymienić cały układ na xt. Te które aktualnie posiadam w tym rowerze piszczą przy dłuższym zjeździe (Stożek w Wiśle, Czantoria w ustroniu), a i jakość hamowania jest mniej niż średnia :/No i oczywiście większy rozmiar bo 160mm to jednak mało trochę jak na takie zjazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi