dedkam Napisano 13 Lipca 2015 Napisano 13 Lipca 2015 Witam, W rowerze mojego ojca przyszedł czas na wymianę napędu - łańcuch jest już b.zużyty podobnie zębatki korby i kasety. Rower to Superior - modelu dokładnie nie pamiętam. Obecnie posiada on: - wkład suportu - modelu nigdzie z wierzchu nie widać - ośka na kwadrat długość 116cm - wkład był wymieniany około 2 lata temu - ma może jakieś 2kkm, (suport szerokości 68mm) - korba shimano FC-T38 48-38-28, kolor srebrny - kaseta klasy Acera 8rzędowa - przerzutka tylna Acera RD-M340 - pasuje tu wymienić kołka 15t i 13t Wymiana najlepiej żeby nie pochłonęła dużej kwoty, dlatego parę pytań: 1.) czy zostawić wkład na kwadrat, czy kupić coś na octalink- jeśli tak to co tanio i solidnie? 2.) o korbie myślałem klasy alivio fc-m410, m430 czy m391 - co możecie polecić ? 3.) kaseta - myślałem o CS-HG51 4.) łańcuch - CN-HG40 5) kółka przerzutki - gdzie dostanę takie kółka i czy opłaca się je wymieniać czy lepiej całą przerzutkę? Dzięki za wszelkie podpowiedzi i sugestie.
Mod Team Puklus Napisano 13 Lipca 2015 Mod Team Napisano 13 Lipca 2015 1. wiem ze polska to polska ale tutaj w norwegii padają jak muchy, bb30, ht2, mega exo, presfity, i inne ale zawsze zawsze jak jest kwadrat jest ok, chyba ze juz jest tak rozwalony ze ma ośka lata. 2. Sa to bardzo dobre korby ale czego musisz wiedzieć ze 410 ma pojemność 20t a 430 ma 22t. to bardzo istotne, by wybrać taką by pasowała do przerzutki. tyczy sie to każdej wymiany korby jak i przerzutki. Musa do siebie pasować jak nie chcesz sie denerwować. 3. Na 8 rzedów to najlepszy zakup powszechnie dostępny. 4. Nie, nie, nie i jeszcze raz nie i wuj. Cokolwiek ale nie to...wydaj 2x więcej bo inaczej zniszczysz kasetę w 1000km. Najlepiej 4x wiecej kupujac np 2 łańcuchy kmx x8xx 5. szukaj na allegro. Jeżeli ta acera to model 310 bodajże , z tymi dużymi kołami, to może być problem.
dedkam Napisano 14 Lipca 2015 Autor Napisano 14 Lipca 2015 1. wiem ze polska to polska ale tutaj w norwegii padają jak muchy, bb30, ht2, mega exo, presfity, i inne ale zawsze zawsze jak jest kwadrat jest ok, chyba ze juz jest tak rozwalony ze ma ośka lata. Może być i ten kwadrat - tylko czy do tej ośki suportu podpasują mi te korby o których myślałem - bo ta ośka jest chyba krótka 116cm? - jak to sprawdzić? 2. Sa to bardzo dobre korby ale czego musisz wiedzieć ze 410 ma pojemność 20t a 430 ma 22t. to bardzo istotne, by wybrać taką by pasowała do przerzutki. tyczy sie to każdej wymiany korby jak i przerzutki. Musa do siebie pasować jak nie chcesz sie denerwować. Co to jest ta pojemność? i rozumiem że jest to kompatybilność z przerzutką przednią tak? - jak to dopasować ? niestety nie mam na tą chwilę sprawdzić jaki to model przerzutki przedniej. Może zainwestować w taki komplet?http://allegro.pl/korba-shimano-alivio-m391-9rz-suport-maszyn-neco-i5485787766.html 4. Nie, nie, nie i jeszcze raz nie i wuj. Cokolwiek ale nie to...wydaj 2x więcej bo inaczej zniszczysz kasetę w 1000km. Najlepiej 4x wiecej kupujac np 2 łańcuchy kmx x8xx to co może coś takiego ? - http://allegro.pl/lancuch-kmc-x8-99-6-7-8-speed-spinka-box-sbike-pl-i5325932449.html 5. szukaj na allegro. Jeżeli ta acera to model 310 bodajże , z tymi dużymi kołami, to może być problem. znalazłem takie kółko - prawie 20 zł kosztuje to 15T, plus to drugie to pewnie z przesyłką 35-40zł wyjdzie - czy warto, skoro przerzutka kosztuje koło 55-60zł?
dedkam Napisano 15 Lipca 2015 Autor Napisano 15 Lipca 2015 doczytałem co nieco o pojemności korby - czyli z tego co rozumiem jeśli stara korba była 48-38-28 to pojemność wynosi 20T, więc przednia przerzutka C201 powinna sobie dać radę z taką samą nową korbą np. taką ACERaFC-m361 -tylko już ta korba wymaga dłuższej osi suportu -126mm - ja mam obecnie 116. A co by było gdybym kupił korbę Alivio FC-m410 która wg. specyfikacji potrzebuje osi 113mm ale zębatki ma 42-32-22 - będzie tu jakiś problem z przednią przerzutką?
Tofi Napisano 15 Lipca 2015 Napisano 15 Lipca 2015 Korba i suport muszą do siebie pasować. Oczywiście linia łańcucha kilka milimetrów w tą czy w tamtą nie ma generalnie znaczenia, aż do momentu gdy musisz na tym jeździć i i nagle łańcuch obciera o okienko i nie idzie tego wyregulować. Generalnie wszystkie grupy wyemigrowały już na 9 rzędów, a to co dostaniesz na 8 to resztki magazynowe. Więc jeżeli nowa korba to może czas pomyśleć o zmianie całego napędu bez kompromisów. Jeżeli stary napęd pasował to bym wymienił zębatki w korbie, korbę zostawił dał nowy taki sam suport (116mm) i ewentualnie na tył dał C201 i 34-11z (megarange). P.S. Na poojemność największy wpływ ma wózek. Długi wózek zwiększa pojemność krótszy zmniejsza. Pojemność można zdefiniować jako zdolność do "pochłonięcia" nadmiaru łańcucha. Na długi wózek więcej tego łańcucha się naciągnie.
Mod Team Puklus Napisano 15 Lipca 2015 Mod Team Napisano 15 Lipca 2015 tylko czy do tej ośki suportu podpasują mi te korby o których myślałem suport na kwadrat kosztuje ok 30zł, nie mieści sie w budżecie ? to co może coś takiego ? No na przykład choć ten to jakiś drogawy ale można znaleźć sobie zloty środek, ale nigdy w życiu hg40 ... chyba ze psu na smycz. czy warto, skoro przerzutka kosztuje koło 55-60zł? Raczej nie Odnośnie korby ... musisz sie zdecydować co chcesz. Po suport można wsadzić podkładki kilka mm jak w sie robi w HT2 w celu dopasowania lini.
dedkam Napisano 16 Lipca 2015 Autor Napisano 16 Lipca 2015 suport można wymienić to nie problem, tylko jak wymienię powiedzmy na taki 123 mm to czy obecna przednią przerzutka da radę?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.