l4m3r Napisano 13 Lipca 2015 Napisano 13 Lipca 2015 witam złapałem niezłego bakcyla na jazdę po górach i poszukuję roweru do jazdy na co dzień po mieście i do weekendowych wypadów w las i góry. Biorę pod uwagę takie modele: Canyon Nerve AL 6.0 Giant Anthem 27.5 3 Giant Trance 27.7 3 Co byście doradzili? Może macie jakieś inne propozycje dobre do takiego użytkowania, niekoniecznie full susp może jakiś HT dzięki za pomoc
wigrytrzy Napisano 23 Lipca 2015 Napisano 23 Lipca 2015 Ja jestem za Canyonem, bo ma: 1. więcej biegów 2. lepszy osprzęt SLX 3. z tyłu jest FOX 4. skok w sam raz 120mm Athem 100 mm to rower na ściganie, będzie mniej komfortowy, Trance 140 mm to bardziej do ostrzejszej jazdy z górki, będzie najcięższy, więc na pocisz się pod górkę i bujać będzie najmocniej. Kiedyś myslałem o Sparku, ze względu na blokadę zawieszenia w manetce, ale tam jest inny system amortyzacji i te ceny.
phoe Napisano 23 Lipca 2015 Napisano 23 Lipca 2015 W Anthem jest Recon, model wyżej ma Rebe, to są amortyzatory do spokojniejszej jazdy, maratony, XC itp. Ten Caynon co dałeś ma FOX'a Float, też to nie jest amortyzator typowo zjazdowy. 100mm, a 120mm skoku to prawie to samo, w cięższy teren minimum 140mm, a najlepiej 160mm - Reing u Giant'a. I Trance i Reign ma amortyzator już z przeznaczeniem do AM/Enduro. Na Giant'a dostaniesz od ceny na stronie około 20% rabatu, pod koniec sezonu może nawet więcej. Przede wszystkim sprecyzuj co znaczy wypady w las i góry? Jaki to ma być teren. @wigrytrzy I co z tego że z tyłu jest FOX?
zlaczka Napisano 24 Lipca 2015 Napisano 24 Lipca 2015 Jak w góry to Trance. Ma na tyle uniwersalna geometrie i skok, spoko daje rade w górach i Kampinosie. Bez problemu podjeżdża, a zjazdy tez są mila zabawa. 130/140 to minimum w góry jako AM.
wigrytrzy Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 @wigrytrzy I co z tego że z tyłu jest FOX? To z tego że w pozostałych dwóch rowerach FOXa nie ma. A dlaczego ja wspomniałem o tej marce ? Poszukaj na forum.
wigrytrzy Napisano 26 Lipca 2015 Napisano 26 Lipca 2015 Nie no w sumie nic. Nieraz się zastanawiam: co tak bikerzy widzą w tych Foxach ? Jakość ? Wysoką kulturę pracy ? Po co tyle przepłacać wstawić Epicona i gra.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.