g4l4 Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 (edytowane) Witam, mam problem z blokadą w amortyzatorze Suntour Axon S-RL. Przy zablokowanym amortyzatorze wjeżdżając w nierówność wchodzi on do środka na jakieś 3 cm. Po odblokowaniu dopiero odskakuje. Po zimie zeszło powietrze z niego, chciałem dojechać do wulkanizatora na blokadzie jednak zjeżdżając z krawężnika amortyzator wbił się na maksa. Dopiero po odblokowaniu go odskoczył. Prawdopodobnie wtedy uszkodził się tłumik. I teraz pytanie czy w ogóle opłaca się go szukać? Bo jak rozumiem części zamiennych nie ma a ta część jest nienaprawialna? Może ktoś się orientuje, gdzie można dostać taką używkę? Edytowane 13 Lipca 2015 przez g4l4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 (edytowane) Tłumik na pewno da się kupić zapytaj się forumowicza @ACTIVIA jest on dystrybutorem suntour i może będzie mógł jakoś pomóc. Ps. popraw temat [] Edytowane 13 Lipca 2015 przez Marcin9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Tłumik dostępny od reki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 I chyba nie jechałeś do tego wulkanizatora dopompować amortyzator kompresorem? To jest naprawdę bardzo bardzo zły pomysł i w najlepszym razie by Wam się to po prostu nie udało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 I tu jest własnie ten problem. Nigdy nie jeżdzijcie na samej blokadzie bez powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g4l4 Napisano 13 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Wcześniej się nad tym nie zastanawiałem czym pompować amortyzator, ale teraz widzę, że to ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi