Ipla Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Po zakupie roweru i przejechanie około 200km na nim w terenie i po asfalcie chciałbym przedstawić moją opinie. Specyfikacja fabryczna z wyjątkiem amortyzatora wymienionego na RS xc32 air oraz pedały spd 520. Asfalt: Mając opony 2.2 Maxxis Ikon na asfalt według mnie w ogóle się nie nadają (w końcu to nie rower na szosę), ciężko je rozbujać i utrzymać prędkość 35 km/h Teren: Podjazdy po nie równościach,kamieniach,korzeniach nie stanowią problemu, mając do wykorzystania napęd 3x10. Zjazdy bardzo przyjemne, nic nie telepie... Przerzutki chodzą płynnie i bardzo szybko.Hamulcami bardzo łatwo kontrolować zjazdy. Jedyna rzecz która mnie martwi są koszyki na bidon a dokładnie wolne miejsce, raczej są na bidony 500ml, ja mam 750ml i jest problem z koszykiem na rurze w której mieści się sztyca. Po większym dystansie i po maratonach dam znać coś więcej o rowerze, ale już teraz mogę go polecić osobą które chcą zmienić rower na kołach 26 na 29, jakość jazdy w terenie w moim przypadku jest o 120% lepsza, jeżdżąc do tej pory na Krossie Hexagonie... Zdjęcie scotta w na moim profilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 (edytowane) Chyba wymieniłeś 2 najważniejsze rzeczy, widelec na taki będący amortyzatorem z prawdziwego zdarzenia i pedała na właściwe - SPD.Tylko czy nie lepiej było kupić model wyższy od razu z normalnym widelcem?A opony, totalnie zły bieżnik jak chodzi o ten rower, no ale producenci lubią przesadzać z oponami. Geax Saguaro do takich rowerków powinien być głownie wsadzany. Edytowane 14 Lipca 2015 przez phoe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipla Napisano 14 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 @@phoe, amortyzator dostałem w gratisie, więc nie wybrzydzałem, może w przyszłości wymienie na coś porządniejszego, a opony na pewno wymienie na continentale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi