Skocz do zawartości

[opony] Oznaczenie bezdętkowości w Continentalu

andrut61

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Właśnie zgłupiałem. Chciałem kupić opony Continentala w wersji Protection i założyć je na mleku. Jak przeliczyłem kasę, to stwierdziłem, że kupię na razie normalne zwijane opony i pojeżdżę z dętką. Kupiłem Mountain Kingi w wersji Performance, a na nich jest napisane (raczej na tej karteczce/wieszaku) RTR - Revolution Tubeless Ready

Czy to oznacza, że te opony można na mleku używać???

Pomoże ktoś, bo ta nomenklatura Continentala mnie przerasta :)

• Mod Team
Napisano

Jak sama nazwa wskazuje są one przystosowane do jazdy bez dętek z mleczkiem w środku (tubeless). W wersji Protection prawdopodobnie mógłbyś ich używać bez mleka.

Napisano

No właśnie Protection jest pod mleko, a bez tylko UST. Co nazwa wskazuje to wiem, ale jak patrze po internetach, to ludzie na mleku mają tylko Protection. Zastanawiam się czy ten napis nie pojawił się tam w jakiś celach marketingowo-reklamowych. Czy ktoś założył te opony na mleku?

• Mod Team
Napisano

Wersje RTR są przystosowane pod mleko i mają być wersjami pośrednimi między cienkimi Race Sport i wersjami UST. Krótko mówiac RTR to opony Protection,które moga być zalane mleczkiem.

Napisano

Protection są pod mleko, mają grubsze ścianki które zapobiegają wyciskaniu mleczka. Wersja bezdętkowa to po prostu UST ... Performance też mają sporo gumy więc utrzymają mleczko, dlatego dopisują do nich RTR ... taki marketing .... Performance to nie Protection, różnią się rodzajem zastosowanej mieszanki gumowej i krajem produkcji - ChRL ...

Napisano

Wersje RTR są przystosowane pod mleko i mają być wersjami pośrednimi między cienkimi Race Sport i wersjami UST. Krótko mówiac RTR to opony Protection,które moga być zalane mleczkiem.

No nie, bo mam napisane RTR BEZ Protection 

Protection są pod mleko, mają grubsze ścianki które zapobiegają wyciskaniu mleczka. Wersja bezdętkowa to po prostu UST ... Performance też mają sporo gumy więc utrzymają mleczko, dlatego dopisują do nich RTR ... taki marketing .... Performance to nie Protection, różnią się rodzajem zastosowanej mieszanki gumowej i krajem produkcji - ChRL ...

Dzięki Rulez, tak podejrzewałem, ale wolałem się zapytać. Więc pewnie będą na mleku jeżdżone  :icon_cool:

Napisano

Lej mleko i się nie zastanawiaj. Ja do wersji RaceSport lałem mleko i działało choć szybciej mleko zasychało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...