Skocz do zawartości

[narzędzia] Roswheel - czy warto?

orcher

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że jest to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie.

Biernym czytelnikiem forum jestem jakiś czas i przyszła pora na zostanie aktywnym użytkownikiem forum.

Przeszukałem i jedyne informacje o roswheel dotyczą wszelkiego rodzaju toreb, sakw itp.

Stad tez moje pytanie, czy ktoś używał lub miał styczność z narzędziami roswheel i może mi coś o nich powiedzieć?

Pozdrawiam

51DWwcrGtjL.jpg

Nie trzeba mieć styczności z tymi konkretnymi narzędziami, by wiedzieć, co to jest. A jest to kolejna rebrandowana chińska walizka narzędzi, o których wiele napisano. Raz, że jakoś taka sobie, dwa za dużo narzędzi niepotrzebnych i brak współczesnych.

http://www.forumrowerowe.org/topic/150668-narzedzia-zestaw-w-walizce/

Jako że jest to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie.

Biernym czytelnikiem forum jestem jakiś czas i przyszła pora na zostanie aktywnym użytkownikiem forum.

Przeszukałem i jedyne informacje o roswheel dotyczą wszelkiego rodzaju toreb, sakw itp.

Stad tez moje pytanie, czy ktoś używał lub miał styczność z narzędziami roswheel i może mi coś o nich powiedzieć?

Pozdrawiam

51DWwcrGtjL.jpg

Patrzac na wykonanie rozkuwacza i "zabki" juz bym tego nie kupil. Poczytaj ten temat http://www.forumrowerowe.org/topic/152467-narzedzia-wysokiej-jakosci-klucze-do-warsztatu-jakie-wybrac/page-8?do=findComment&comment=1717472 kup co Ci potrzeba w reszte mona zaopatrzyc się np u kolegi ktory produkuje rozne potrzebne narzedzia dla uzytkownikow forum i nie tylko :w00t: .

I tak chyba zrobię, wybór narzędzi jest prosty, wybór marki nie.

Imbusy WERA polecane, ale nie maja nr7, a moja stara szosa ma kilka śrub właśnie o tym rozmiarze.

Park tool - cena morduje

Stanley, BBB, Super B, XLC itd.. - mieszane recenzje

Zawsze mogę spróbować naprawy w tym stylu:

hammer-clarkson-53c96a839fae1.jpg

Jeśli chodzi o klucze płaskie, oczkowe, nasadowe to proponuje poszukać czegoś na poziomie Jonnesway'a, Proxxona, Bety. Oczywiście jak masz więcej kasy to można iść i wyżej.

Imbusy, torksy jw. plus Wiha - dobra jakość a cena kilka-kilkanaście pln za klucz  akceptowalna. Najwyższa półka to BAHCO

Specjalistyczne narzędzia rowerowe typu klucze do konusów, suportu itd. BITUL.

Zostają jeszcze jakieś nietypowe typu przyrządy do prostowania haka, osadzania gwiazdek itp i tu przed zakupem poszukał bym internecie instrukcji DIY czyli samoróbek.

Są naprawdę fajne patenty jak za klika złotych zrobić funkcjonalny zamiennik drogiej zabawki parktoola.

Stojak serwisowy: chyba nie będę oryginalny: z Lidla

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...