Skocz do zawartości

[propozycja] skrypt cenzury

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że to kolejny temat w sprawie rzucania mięsem na forum, ale wszystkie pozostałe są pozamykane i nie ma gdzie się wyprodukować w tej sprawie.

Otóż na niektórych forach istnieje takie coś jak "skrypt cenzury". Nie wiem, moze to oryginalnie nazywa się jakoś inaczej, ja znam to w takiej wersji. Podejrzewam że to jakaś funkcja BBCode, ale ja się nie znam na tym zupełnie. Owo dobrodziejstwo automatycznie zamienia niepożądane słowa na takie które administrator (użytkownicy) tolerują.

Padło sporo pomysłów jakich zamienników można by użyć i tak mi przyszło do głowy że całkiem śmiesznie i nawet przyjemnie byłoby poczytać na forum posty z najfajniejszymi zamiennikam ("motyla noga", "o ladacznica!", "pedale dziecię" czy "czosnkowa kobita", można naprawdę zabawne cuda powymyślać wspólnie). Poza tym moderatorzy mieliby mniej roboty udzielając nagan bluzgającym userom i kasując ciągle nowe ich wytwory.

Dodatkowo mogło by to przynajmniej częściowo rozwiązać problem warcholących gości.

Proponuję rozważyć takie coś.

Pozdrawiam

Jacunio

Trochę działa, ale jeszcze trochę trzeba ją udoskonalić :wink: bo nie wyłapuje wszystkiego :(:D:D

W dalszym ciągu nalegam na zastępywanie wulgaryzmów motylimi nogami i innymi takimi rzeczami a nie krzyżykami.

Proponuję w tym celu założyć temat w którym użytkownicy wpisywaliby swoje pomysły i najśmieszniejsze zastosować.

Pozdrawiam

Jacunio

• 2 lata później...

a ja uwazam ze najlepszym skryptem są ostrzezenia.

skoro rozmawiając z pewnymi ludzmi osoby które przeklinają potrafią panować nad językiem, bo wiedzą ze spotka je za to jakaś nieprzyjemność, to tym bardziej mozna pilnować swojego języka pisząc, bo jakby na to nie patrzec słowo pisane nie jest tak szybkie jak mówione.

nie biorę pod uwagę ludzi przypadkowych, tudzież banitów bo jak pokazuje doświadczenie ich poskromić praktycznie nie można. ale skoro inni uzytkownicy lubią to miejsce, chętnie tu wacają, czują się członkami forumowej wspólnoty i odpowiada im tutejsza atmosfera to bez względu na temperaturę dyskusji uwazam ze są w stanie nad sobą zapanować, a do tego nie potrzeba ponadprzeciętnej inteligencji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...