K-mil Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 A wiadomo juz gdzie dokladnie mialby ten sklep się znajdowac? Wstępnie to myślałem żeby na żoliborzu/bielanach to zrobić, ale muszę jeszcze pojeździć po warszawie i się zorientuję gdzie byłoby dobrze. na razie jest plan i już rozmawiałem z dystrybutorem Radona. Będę informował jak już coś będzie pewne. na razie to chcę się zorientować co będzie dobrze do sklepu wstawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam! nowa rama nowy klub, więc wypadało by się przywitać, moja limuzynka jeszcze się fotek nie dorobiła, za to rozpiska jest : Bar Ends (rogi): Con-Tec 59g Brake: (F/R) (Hamulec P/T): Avid SD7 - 368g Brake Levers (Klamki): Avid sd7 - 180g Cables (Pancerze i Linki): Shimano XTR - 146g Cassette (Kaseta): Sram PG 990 11-34 - 294g Chain (Lancuch): shimano CN-HG73 + spinka srama - 280g Crankset (Korby): Shimano XT - FC-M760 - 865g Derlr. (Front) (Przerzutka przednia): Shimano XT FD-M771 - 161g Derlr. (Rear) (Przerzutka tylna): Shimano XTR RD-M953 krótki wózek - 200g. Fork (Widelec): RS Reba SL + gwiazdka- 1696g Frame (Rama): Radon ZR Litning - 1502g Grips (Gripy): owijka SILVA + korki - 16g Handlebar (Kierownica): KCNC SC Bone scandium 31,8 - 124g Pedals: (Pedaly) - Crank Brothers Egg Beaters SL - 264g. Seat: (Siodlo): Selle Italia SLR TT - 148g Seatpost (Sztyca): Smica Lite Pro 350mm 31,6 - 252g Seatpost Clamp (Zacisk Sztycy): BBB- 23g Shifters (Manetki): Shimano LX SL-M570 '04 - 217g. Skewers (Zaciski kol): BBB WHEELFIXED - 68g Stem (Mostek): Smica Race Lite 110mm 31,8 - 112g. Headset (Stery): KCNC Kudos Q1 - 90g Tire (Front) (Opona Przednia): IRC smoothie 1.25 - 343g Tire (Rear) (Opona Tylna): IRC smoothie 1.25 345g Tubes (Detki): Maxxis ultralight - 219g Wheel Front (Kolo Przednie): 741g -Hub (Piasta): shimano XTR HB-M950 - -Rim (Obrecz): Mavic X-517 - -Spokes (Szprychy): Sapim Race - -Nipples (Nyple): sapim - -Rim Tape (Opaska): Schwalbe - Wheel Rear (Kolo Tylne): 805g -Hub (Piasta): Tune Mag - -Rim (Obrecz): Mavic X517 - -Spokes (Szprychy): Dt Competition - -Nipples (Nyple): Dt - -Rim Tape (Opaska): Schwalbe - Suma: 9518g myślę że wyszło całkiem przyzwoicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam w klubie Całkiem fajnie zaplanowany rowerek z opisu podoba mi się i fajna waga wyszła:) A jak cennik?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 generalnie cały rower wyszedł około 5,5 tysiąca zł, więc IMHO nie tak źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 W sumie to nie tak wiele jak na taką wagę. Czekamy na fotki gotowego sprzęcika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 dubluje posta z manii lekkości, ale nie każdy z klubu pewnie tam zagląda, więc: pierwsza odsłona ( w tej chwili jeszcze na starych pedałach, gdyż bloki od cranków zostały w jeleniej, a jeździć się chce) no i w całej okazałości: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 no i kolejne fotki w całej okazałości: z przodu: z tyłu: logo: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Nie ma to tamto fajna hulajnoga Zazwyczaj katujesz go po mieście sądząc po kapciach?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 akurat teraz jestem we wrocku, tutaj lepiej na takich (no i głównie asfalty, czasami jakieś szutry). Jednak w lipcu będe w jeleniej i tam już trzeba będzie zaopatrzyć się w inne kapcie Właśnie się zastanawiam co wybrać, wcześniej jeździłem na Panaracerach Fire XC Pro 2.1 i na przyczepność nie narzekałem, jednak teraz myślałem np o czymś takim: Continental race king 2.0 miał ktoś do czynienia z czymś takim? Rower budowany z myślą o dobrym pokonywaniu podjazdów, oraz by dobrze się prowadził na zjazdach. Czy się udało, zobaczymy. Ze wstępnych spostrzeżeń jest ok, koła lekkie, rower zwrotny i sztywny, do tego amor który jest o niebo sztywniejszy niż dotychczasowy Axel (no i prawie kilo lżejszy, o kulturze pracy już nie wspomnę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K-mil Napisano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 akurat teraz jestem we wrocku, tutaj lepiej na takich (no i głównie asfalty, czasami jakieś szutry). Jednak w lipcu będe w jeleniej i tam już trzeba będzie zaopatrzyć się w inne kapcie Właśnie się zastanawiam co wybrać, wcześniej jeździłem na Panaracerach Fire XC Pro 2.1 i na przyczepność nie narzekałem, jednak teraz myślałem np o czymś takim: Continental race king 2.0 miał ktoś do czynienia z czymś takim? Rower budowany z myślą o dobrym pokonywaniu podjazdów, oraz by dobrze się prowadził na zjazdach. Czy się udało, zobaczymy. Ze wstępnych spostrzeżeń jest ok, koła lekkie, rower zwrotny i sztywny, do tego amor który jest o niebo sztywniejszy niż dotychczasowy Axel (no i prawie kilo lżejszy, o kulturze pracy już nie wspomnę). Jeśli chodzi o oponki to się rozejrzyj za GEAXami BARRO Mountain 2.1 (kevlar) - ja posiadam i jestem zadowolony a mam ustawione na prędkość a nie na trakcję. Miałem okazję podjeżdzać pod różne górki (ale tylko warszawa i okolice ) i w różnych warunkach (deszcz, piach, glina po deszczu) i moim zdaniem spisują się dobrze. Jak zmienię kierunek bieżnika to też sprawdzę jak się sprawują. Jednym słowem polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufoludek Napisano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Haha, od piątku jestem szczęśliwym posiadaczem Radona Zr Team Only 7.0. Nrazie jeszcze w pełnym standardzie ale do końca miesiąca szykuje sie zmiana kiery na prostą, dołożenie rogów i jak siana starczy to moze kasete i łańcuch XT kupie zeby był pełen XT. A wrazenia z jazdy jak wrażenia z jazdy- genialny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaamil Napisano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Ja juz mam kilka tygodni ZR5 brakuje mi tylko spd-ów a tak to za######iscie sie jeździ Zdięc nie będe dodawał bo rower jest seryjny dodałem tylko rogi bo bez nich nie wyobrazam sobie jazdy . Jednym minusem rowerku jest dosyc twarde siodło ( moze jak kupie spodenki z wkładka to mnie nie bedzie (I) bolała) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 3 Października 2008 Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Dołanczam do klubu ze swoim składakiem na ramie Radona http://picasaweb.google.pl/got3nn/Radon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 3 Października 2008 Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Witam. Wlasnie rozgladam sie za jakas fajna ramka. Radon przypadl mi wizualnie do gustu Rozwazalem tez rame corrateca. Mam pytanie odnosnie wytrzymalosci tej ramki,konkretnie radon Radon ZR Race. Chcialbym pojezdzic od czasu do czasu ze swoim juniorem w foteliku.Czy ta rama wytrzyma takie obciazenie?I czym sie rozni rama ZR Litening od race? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 4 Października 2008 Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Opowiem wam pewną historię Pewnego pięknego dnia po jeździe na mim radonie pod zaciskiem od sztycy na spawie pojawiło się pęknięcie http://img353.imageshack.us/my.php?image=radon1cm9.jpg http://img258.imageshack.us/my.php?image=radon2ov5.jpg Zgłosiłem ten fakt do sklepu bike-center gdzie go kupowałem i po pewnym czasie odezwali się do mnie, że mam przesłać ramę bo mają dla mnie nową. Dostałem nową ramę bez żadnych problemów więc sklep dobrze wywiązał się z umowy gwarancyjnej Rama niestety nie jest biało zielona tylko czarna. http://img339.imageshack.us/my.php?image=radonih9.jpg Zgodnie z moimi wcześniejszymi zapowiedziami chce powrócić do stalówki więc ramę chciałbym sprzedać. Czy jest ktoś chętny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 5 Października 2008 Udostępnij Napisano 5 Października 2008 jaki jest rozmiar tej ramy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 6 Października 2008 Udostępnij Napisano 6 Października 2008 18" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 6 Października 2008 Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Napisz na PW ile bys sobie winszowal za ta ramke i czy ma jakies papiery i gwarancje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubolt Napisano 18 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 No i przyszła do mnie dzisiaj ramka ZR Lightning wiec moge sie dopisać do klubu Mam całą zime na złozenie sciganta na przyszły sezon, jak skoncze to oczywiscie sie pochwale maszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubolt Napisano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Moj Radon jest już prawie gotowy, musze jeszcze tylko kupić pancerze i gripy i w droge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booo Napisano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Mój ZR Team 7.0 po paru zmianach: http://img222.imageshack.us/img222/1385/p1010075zp8.jpg http://img521.imageshack.us/img521/5921/p1010066sf4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Ładna maszynka, chociaż jak dla mnie za dużo czarnego (mój jest zieloniutki) ale to rzecz gustu. Jak się sprawuje siodełko (i jaki to konkretnie model)? Przyszedł czas, żeby w moim zmienić siedzisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booo Napisano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 mój jest zieloniutki Widziałem, śliczna maszynka - no i zielona, mój ulubiony kolor Sam kiedyś chciałem przemalować ramę na zieleń ale nie starczyło czasu i zapału niestety... Siodełko to Selle Italia SLR XP Trans Am, spisuje się świetnie, z ustawieniem było trochę kombinowania - ale jak już znalazłem idealny kąt pochylenia to nie chce się wstawać Deklarowana waga to 185 g, ale oczywiście rzeczywista nieco większa (u mnie 192 g). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reignman Napisano 15 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Jestem zadowolonym właścicielem Radonika od przeszło 3 lat. Co roku, przed sezonem dokonuje modernizacji mojego sprzętu. Na sezon 2009 wymieniłem: 1. Koła XT WH-M775 + oponki UST 2. Tarcze hamulcowe accent Blade 3. Siodełko Ritchey WCS Marathon 4. Pancerze Nokon Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Radoników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 jestem szczęśliwym posiadaczem Radona ZR Litening 2008. świetna maszyna - sztywna lekka rama, zwrotny , super osprzęt (zważywszy na cenę) polecam wszystkim!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.