Adik Napisano 10 Lutego 2008 Napisano 10 Lutego 2008 Do 10kg na tej ramie? Musiałbyś chyba okraśc bank bo wiekszośc komponentów by szła przy tej opcji do wymiany Bardziej realistyczniej i szybciej założyć proste zejście do 11.5kg Kokpit mimo że fajny to ciąży, kółka mimo że dobre to też ciążą. Opony waga raczej około 560g a nie 600... Wymień pierw dętki
Paviarotti Napisano 10 Lutego 2008 Napisano 10 Lutego 2008 Niemożliwe? zakład, że Paviarotti zejdzie do 9? bo taki jest plan na ten rok, czy się uda to zobaczymy.
Adik Napisano 10 Lutego 2008 Napisano 10 Lutego 2008 Nie twierdzę że rama jest za ciężka do budowy lekkiego roweru, tylko że bajk black ridera w specyfikacji "nie-aż-tak-bardzo-kosmicznej" nie stanie się w szybkim i w miarę niedrogim sposobie 10kilowcem Ja z Cubem i toszkę lżejszymi częsciami zaczynałem od 12.3kg a obecnie jest 11.5 i znowu byłoby "stado" dobrych częsci do wymiany, gdybym chciał zejsc przynajmniej do 11kg
black rider Napisano 10 Lutego 2008 Napisano 10 Lutego 2008 hmm cóż ludzie na podobnych wagowo ramach, a nawet ciut cieższych schodzą ponizej 10 wiec mysle ze do 10 uda mi się dojechać . O tym że miałbym do tego dojść szybko to nawet nie myslałem bo to sprawa na najbliższych kilka dobrych lat, ale gram do grama... Ogólnie cały rower był składany tak żyby dobrze działał bo o mysleniu o wadze nie bylo kasy, jak osprzęt się zajędzie że nic sie z nim nie da zrobić to wtedy będę myslał nad wymianą na różnież lekki, potem amor, koła mysle zę pożyją dość długo wiec na razie o nie się nie martwie, a komponenty... hmm moje zdanie jest takie że jak mam wydać np. 200zł na coś do roweru to wole kupić coś co poza poprawą masy poprawi też działanie roweru.
tomeks Napisano 20 Lutego 2008 Napisano 20 Lutego 2008 zaniemowilem sliczny, ile wazy? jakis slr dodalby mu smaczku
Przeor Napisano 20 Lutego 2008 Napisano 20 Lutego 2008 Nie wiem ile waży, tak szczerze powiedziawszy kompletnie mnie to nie interesuje. Ma jeździć dobrze i to jego podstawowe zadanie. A co do smaczków, muszę się nim nacieszyć, a potem może coś pozmieniam.
Color Napisano 23 Lutego 2008 Napisano 23 Lutego 2008 Piękna maszyna Przeor - mam nadzieję, ze podzielasz to zdanie Śłiczny kolor, kierownika widzę, że też zmieniłeś na prostego (popieram), no i rogi WCS! Rewelka, prawda? Specyfikacja chyba tak samo jak mój - na stronie Radona już nie ma Extasy, więc nie wiem. Co powiesz o hamulcach? Zdaje się, że wcześniej miałeś V-ki, prawda?
Przeor Napisano 27 Lutego 2008 Napisano 27 Lutego 2008 No oczywiście, że podzielam to zdanie , bardzo ładna, zielona wiosenka. Hamulce bardzo dobrze się sprawują, zwłaszcza w błocie, zatrzymują rower natychmiast. Niedawno jechałem na swoim crossie, w którym mam v-ki. Dotychczas wydawało mi się, że hamuja dobrze ale teraz wiem jak bardzo się myliłem. Jak nabrały błota to wydawało mi się, że po prostu nie hamują wcale. Co do specyfikacji to ogólnie wygląda tak: koła takie standardowe rodonowskie, piasty XT, korba XT, hamulce Juicy 7, manetki x-9, przerzutka tył x-9, przód XT. Rogi faktycznie mi podchodzą ale już na nich jeździłem więc je znałem. Kierownicę zmieniłem z prostego powodu. Nigdy nie jeździłem na giętej kierze i jeździł nie będę bo zwyczajnie mi się nie podoba.
Orzech89 Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 Wizualnie ładna maszyna, dużą rolę odgrywa kolor zielony Ale rogi... Brzyyyydal Jak się sprawdzają oponki ?
Przeor Napisano 24 Marca 2008 Napisano 24 Marca 2008 Rogi jak to rogi, chciałem jelenia jakiegoś upolować i założyć sobie takie od szesnastaka ale żaden nie dał się złapać więc wziąłem to co było Oponki jak na razie spisują się nieźle. Nie mam do nich zastrzeżeń. Ładnie trzymają w błocie i nie łapią tak syfu, tzn oczywiście się zaklejają ale nic się na nich nie trzyma i błyskawicznie z nich wszystko odlatuje. Na porządnym piachu jeszcze nie miałem okazji pojeździć, nie ta pora. Na asfalcie nie jestem z nich zadowolony, ciężko jakoś i strasznie buczą jak bombowce, no ale do tego celu służy inny rowerek więc to żaden zarzut.
mx666 Napisano 7 Kwietnia 2008 Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam radonowych użytkowników Oto mój wehikuł:
KAZUMI Napisano 7 Kwietnia 2008 Napisano 7 Kwietnia 2008 Witamy w klubie Już o tym wspominałem ale zapytam się jeszcze raz zapytam. Dla czego ten klub nazywam się Radon Team Silesia a nie ogólnopolski?? Może zmienimy nazwę na po prostu Radon Team ??
Paviarotti Napisano 7 Kwietnia 2008 Napisano 7 Kwietnia 2008 Jestem jak najbardziej za propozycją KAZUMI. Dołączam się do prośby zmiany nazwy tematu.
black rider Napisano 7 Kwietnia 2008 Napisano 7 Kwietnia 2008 mx666 witam, i co to za model? kupiłeś cały rower czy skłądałeś bo to chyba nie jest typowa rama litening? I racja z tą nazwą
mx666 Napisano 7 Kwietnia 2008 Napisano 7 Kwietnia 2008 mx666 witam, i co to za model? kupiłeś cały rower czy skłądałeś bo to chyba nie jest typowa rama litening? I racja z tą nazwą To jest ZR Pro 7.0 (Breezee) z wyprzedaży z 2007 roku. Był sprzedawany z hamulcami Magura HS33 ale ja poprosiłem o wymianę na Avid SD7 (taniej wyszło). Nic więcej nie zmieniałem (prócz zamontowania bagażnika ) Fajowo się jeździ Siodelko zmieniłem jeszcze
DC Napisano 25 Kwietnia 2008 Napisano 25 Kwietnia 2008 mx666 ile dałeś za niego? ,czy są jeszcze dostępne te rowery jesli tak to napisz gdzie i zaile pozdr. DC
pkazik Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 Przegladam to forum juz od dluzszego czasu, wiec czas sie przywitac :-) A oto moj Radon Osprzet taki jak podaje producent, zmienione tylko lancuch na lx i kaseta na xt, i pedala na Look Quartz. Nie mialem mozliwosci jeszcze go wazyc, ale producent podaje wage dla 18" na 12.1 kg, a moj to 16 ,wiec pewnie bedzie ponizej 12 kg.
KAZUMI Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 Fajny rowerek podoba mi się Widzę że masz więcej sprzętu do ujeżdżania na lato i zimę Witamy w klubie
pkazik Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 Akurat z tych widocznych w tle, jest tylko jeden moj A mialo sie ich w zyciu kilkanascie, kilka sie polamalo inne ukradli Wiekszosc byla warta moze 20 zl
K-mil Napisano 16 Maja 2008 Napisano 16 Maja 2008 Witam wszystkich posiadaczy i przyszłych posiadaczy tych rowerków. Co byście powiedzieli gdyby ta marka pojawiła się Warszawie? Nie wiem czy udałoby mi się cenę taką jak u dystrybutora utrzymać, ale nie przewiduję że byłoby to drożej niż 50PLN. Chcemy z Radonem wystartować w kwietniu 2009r. Proszę o opinię
KAZUMI Napisano 16 Maja 2008 Napisano 16 Maja 2008 Dla posiadaczy tych rowerów to mało rewelacyjna wiadomość bo zapewne maja zamiar się cieszyć już posiadanymi rowerami przez długie lata:) Ja akurat jestem z Gdańska i to że Radony będą sprzedawane w Wawie mało mnie cieszy z wiadomych względów. Fajnie że ta marka przyjmuje się na polskim rynku bo jest bardzo ciekawa i posiada atrakcyjną cenę
yahooo8 Napisano 16 Maja 2008 Napisano 16 Maja 2008 A oto moj rowerek zakupiony kilka dni temu. Specyfikacja Rama: Radon XC ,Alu 7005 Widelec: Rock Shox Reba SL PopLock 80mm/100mm Stery: Ritchey Logic Mostek: Ritchey Comp Kierownica: Ritchey Comp Rizer Chwyty: Profile Piasta przód: Shimano Deore DISC Piasta tył: Shimano Deore DISC Obręcze: Rigida Sphinx Disc Opony: Schwalbe Smart Sam 2,25" Sztyca: Scope Siodło: Scope Manetki: Shimano Deore SL-M530 RapidFire Plus Przerzutka tył: Shimano XT RD-M772 "Shadow" Przerzutka przód: Shimano LX FD-M580 Suport: Shimano BB-ES25 Korby: Shimano FC-M442 Octalinc Łańcuch: Shimano HG-53 Kaseta: Shimano HG-50 Dzwignie hamulca: Hayes Stroker Ryde Hamulce: Hayes Stroker Ryde
K-mil Napisano 16 Maja 2008 Napisano 16 Maja 2008 Czekam na więcej podobnych opinii. Najchętniej od osób które mieszakają w wawie albo w okolicach no i jeszcze nie mają roweru lub zamierzają zmienic dotychczasowy.
Gonzo2 Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 Witam wszystkich posiadaczy i przyszłych posiadaczy tych rowerków. Co byście powiedzieli gdyby ta marka pojawiła się Warszawie? Nie wiem czy udałoby mi się cenę taką jak u dystrybutora utrzymać, ale nie przewiduję że byłoby to drożej niż 50PLN. Chcemy z Radonem wystartować w kwietniu 2009r. Proszę o opinię A wiadomo juz gdzie dokladnie mialby ten sklep się znajdowac?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.