miciu22 Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Rury nie chciałem skracać, bo i tak jest krótka. Nie wiem, czy psuje geo, to się okaże- mam nadzieję, że będzie gites. Zresztą mostek na minus jest bardziej PRO, nawet sławetny Wilku tak nie ma Co do jarzemka, to zauważ, że Radony raczej krótkie są, więc wybrałem sztyce bez cofnięcia, a dałem dłuższy mostek niż miałem do tej pory, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 hmm no moze racja tym abrdziej ze będę miał z hurtowni sztyce za 20 zł pewnie też zoom ale odchudzać tkaie rzeczy zaczne dopiero jak osprzęt bedzie dziazłał idealnie a skonczą mi sie pomysy na poprawianie działania roweru czyli pewnie nigdy ;] musze jeszcze tylko skądś znaleźć długości pancerzy jakie musze kupić i w natępnym tygodniu wrzuce fotki i rozpiske. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miciu22 Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Przypomniałeś mi o rozpisce- na czerwono rzeczy które wymienię w najbliższym czasie, a reszta, to kto wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 O widzę, że kolega też dostał ramę Radona od bike-center zaraz po dostawie Ja zamówiłem tą samą, ale mam inną napis inny, kolor troszkę. Wam też nie dali przelotek do pancerzy? kurcze powinni dać sknerusy teraz muszę polować na przelotki albo jakiś patent zrobić. Prezentacja rowerku już niedługo tylko mi został ten hamulec do zrobienia. EDIT: A bo Ty masz STAX Edition i dlatego inna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 w jakiem sensie nie dali przelotek? czy chodzi Ci o patent do przerobienia przelotki do tarczówki z tyłu na przelotke do v-ki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Dokładnie o takie coś mi chodzi. Znalazlem nawet przelotki od roweru który sprzedałem (Leader Fox). Przelotka fajnie wchodzi w uchwyt ale ma za dużą średnice w środku i pancerz przy naciśnięciu klamki przesuwa się w niej i jest klops. Próbowalem obkręcać koniec pancerza taśmą przeźroczystą, termokurczem i nic. Siły są spore i to się zwija. Kurcze nie wiem jak tu zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miciu22 Napisano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Postanowiłem rozwiązać problem mocowania tego pancerza i się udało. Znalazłem kawałek rurki alu o średnicy 8 mm, była to akurat przeciwwaga od anteny CB. Uciąłem odpowiednie kawałki i naciąłem przez długość, trochę podłubałem pilnikiem, zrobiłem takie zęby na zewnątrz, żeby nie właziło w ramę(choć nie powinno, bo wlazło ciasno), z drugiej strony zaklepałem leciutko na pancerzu i wszystko się pięknie trzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Modziłem, modzilem i nic. Jak z przelotek od Leader Foxa wylatywały pancerze tak dalej wylatywały. Przyszedł kolega forumowy Intermis do mnie po podkładki pod mostek a, że miałem akurat doniczkę z różnymi szpargałami (śruby, ogniwa i inne pierdoły) tak wypatrzył śrubę od przerzutki tylnej. O dziwo weszła idealnie w za małe przelotki od Leader Foxa (które zostały mi po sprzedanym rowerze). Wszystko założyliśmy (akurat miałem dwie takie śruby) i działa dobrze! Plastikowe przelotki od Leader Foxa: Sruba od przerzutki (przewiercona seryjnie na wylot): Gotowe w Radonie (razem z termokurczem uszczelniającym pancerz): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 wow ależ to szczwane, ale nielepiej bylo skorzystać z okazji i puśćić pancerz na całej długośći? Nawiasem jaki masz rozmiar ramki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Ale to doszłoby wtedy wagi dodatkowo przy całym pancerzu A tak serio to nawet przy pełnym pancerzu nie mam pojęcia jakby to wyglądało, może byłoby dobrze, ale dałem tak i już ;] Rozmiar ramki to 20". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 znasz moze jej dokladna wage w tym rozmiarze? i jeszcze jak bys mogl to zmierz mi dlugosc gornej rury od srodka podsiodlowki do srodka glowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Waga to 1567 g w rozmiarze 20" wraz z hakiem ramy i pivotami do v-ek. Waga bez przelotek do v-ek, których nie ma w zestawie do ramy. Rura górna ma ok 575 (raczej więcej niż 5 mm się nie pomyliłem) mierząc przy samej rurze (nie poziomo z góry). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 No i od poniedziałku mogę śmigać na Radonie Rowerek cudny, calutki zielony jak wiosenka. Fotki wrzucę jak w teren się wybiorę bo przecież w piwnicy nie będę robił, to by była profanacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 To widzę, że Radon podbija serca polskich bikerów. Czekamy na forty i relacje , komentarze z jazdy testowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Color Napisano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Gratulacje Przeor! Wiedziałem, że w końcu się skusisz... Decyzja zapadła bez jazd próbnych czy jednak odbyłeś takową (nie udało się nam spotkać)? Gdzie kupiłeś maszynę? Zielona? Jaki model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Radon dorobił się nowej strony netowej http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/Radon_id_12622_.htm tylko szkoda że po szwabsku. Fajowy mają sklep firmowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Model to Radon ZR Litening Ecstasy na Fox-ie, całkiem fajny sprzęcior. Bez żadnych jazd próbnych, na żywioł . Rower dostałem, powiedzmy w ramach prezentu z CR. Jak w teren wyjade to fotki zrobię ale na razie czasu brak Radon jest popularny wśród ostro kołowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Wow dobra nazwa - Ecstasy ciekawe jak się prezentuje? nie każ czekać dłużej, wrzucaj foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 No nareszcie uporałem się z tymi przelotkami Niestety nie miałem żadnej anteny CB ani starych tylnych przerzutek (nie wiem czemu przednich jest pełno) ale za to mam pełno długopisów, które pasują jakby były do tej roli stworzone (ale chyba tylko te najzwyklejsze przezroczyste). I tak: -z (tych cienszych) można zrobić przelotke żeby tylko pancerz sie zatrzymał a linka dalej mogla sobie iść (czyli tak jak byc powinno normalnie) -z tych grubszych (tych których jest wszędzie pełno i w które wkłada się ściągi w szkole) można zrobić przelotke żeby puścić pancerz na całej dlugości linki i zeby nie wypadał z tych przelotek do tarczówek które są seryjnie w radonach niestety na razie musze zalożyć normalnie linke bo nie mam długiego pancerza ale jak juz załatwie to puszcze go na całej dlugości tym bardziej zę szczerze te przelotki z tych grubech długopisów ciaśniej siedzą PS koncówki tych długopisów trzeba oczywiscie troszke stuningować zeby dobrze weszły, wiec bez pilnika się nie obejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Jak nie siedzą bardzo ciasno to czy przy zaciśnięciu mocno hamulca cała konstrukcja nie ulegnie uszkodzeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 wydaje mi sie ze siedza wystarczajaco ciasno (nie bardzo miałem jak sprawidzić bo tyle co w domu, ale i tak anwet sie nie ruszaja przy hamowaniu), chodzi po prostu o to że te grubsze do prowadzenia pancerza na całej długości maja dłuższy gwint który można włożyć w seryjną przelotke i wygląda jakoś stabilniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 No nareszcie poczta polska dostaryczła mi wszystkie przesyłki i moge juz jeździć moim Radonkiem na razie dosć ciężki ale mam zamiar zejść na tej ramie do ok 10kg. Najpierw pójdą hamlce które są zapożyczone z roweru brata, najprawdopodobniej na Avidy SD7, ale to dopiero jak sprzedam starą ramę. Potem być moze amortyzator o ile napęd szybciej sie nie zjedzie ale to i tak w przeciągu kilku lat niestety. Fakt troche ciężki tym bardziej że musiałem wymienić przednia przerzutke i co mnie zdziwilo to to ze deore topswing była lżejsza niz obecny xt ale mozliwe że przerobie koła na bezdetkowe wiec to sie odrobi, nawiasem ktoś ma jakieś pomysły na tanie odchudzenie Radona? Na koniec wieeelkie dzięki przede wszystkim dla mojej dziewczyny za pomoc w rozkładaniu Meridy i fotki i wszytkich których meczyłem o wybór rozmiar ramy itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 No proszę, kolejny fajny Radon. Jeśli rama jest 20" (a to wnioskuję po wadze) to możesz odjąć kilka gramów bo mi wyszło na wadzę 1567 (z pivotami i hakiem). I był już test drive? przypasowała Ci geometra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 black rider wymien sobie detki bo ciezkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 dzisiaj dopiero zrobiłem sobie jakies 30km w spojnym tempie z imbusem w kieszeni ustawiajać sobie siodło itp. Co do geometrii to faktycznie zwrotny jest. Ogólnie to pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne ale jeszcze będę musiał dosć dużo nakombinować bo na podjazdach starsznie cieżko mi idzie, szczególnie męcząco dla kolan, ale to pewnie kwestia ustawinia siodła i bloków w butach. A no i miałem troche krzywo założoną oponę z tylu i miałem lekkie bicie co irytowało niemilosiernie bilskij dętki albo w ogóle wyrzuce albo kupie jakieś leciutkie cienkie dętki i naleje do nich Joe's Super Sealant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.