Skocz do zawartości

[rama] Lapierre X-Contol 29 - pomóż mi dobrać customowe malowanie.

13kisiel13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jakiś czas temu mój Lapierre X-Control 629 trafił na gwarancję z powody pęknięcia wahacza. W ramach gwarancji dostałem ramę X-Controll 329 2014. Niestety nie było innej opcji (nie ma już 629, wahacza również nie da się zdobyć, zwrot gotówki byłby nieopłacalny z mojego punktu widzenia, a wyższa rama - XR Ultimate, tylko za dopłatą) więc zdecydowałem się ją przyjąć. W ramach rekompensaty zostałem propozycję przemalowania wahacza na kolor wraz z malowaniami i założenia jego do pozostałości z 629 ale niestety nie ma gwarancji, że dopasują biel idealnie i odtworzą wszystkie detale więc skorzystałem z innej propozycji: dopasowania kolorystycznego 329 do mojego roweru.  

Mój poprzedni rower wyglądał tak: 

zoom_X-Control-629.jpg

Tak wyglądał tuż przed oddaniem go na gwarancję:

e6e43da7735dc7ef.jpg

Rama 329 wygląda tak:

4419-X-Control-329.jpg

Nie mam zamiaru malować ramy w całości ponieważ oryginalny odcień czerni i jej faktura mi się podoba oraz chcę, żeby rower wyglądem przypominał jak najbardziej oryginał. Malowane mają być tylko fragmenty ramy. Na razie mam w głowie przemalowanie wszystkich niebieskich akcentów (napisy, obwódki napisów etc.) na kolor czerwony identyczny jak na 629. Z 629 zostaną przełożone wszystkie elementy anodowano no czerwono (mocowania pancerzy, śruby zawieszenia, hak itd.) Nie mam tylko pomysłu na pomalowanie wahacza, a konkretniej części gdzie znajdują się srebrne paski oraz napis 329. Na pewno chcę się pozbyć oznaczenia modelu z wahacza, i nie wiem co w tym miejscu umieścić. Może ktoś z was ma fajny pomysł i chciałby się nim ze mną podzielić. Liczę na waszą kreatywność !!!

Tu znajdziecie dokładniejsze zdjęcia ramy 329:

http://mtbs.cz/clanek/lapierre-x-control-329?page=0

A tu zbliżenie na elementy anodowane 629:

http://www.iberobike.com/wp-content/uploads/2013/06/lapierre_xcontrol_629_9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...