rowerzystkaPomocy Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Cześć, Czy ktoś mi powie coś na temat tego roweru? Zainteresowałem się rowerami przełajowymi, potrzebuję czegoś zarówno wygodnego jak i do szybkiej jazdy szosą. Jeżdżę po mieście a w weekendy lubię się wyrwać szosą 70km i jechać powyżej 30km/h. Chciałbym też wziąć udział w maratonie szosowym (amatorzy są dopuszczeni), ostatnio takie są organizowane. Ważne jest też ciśnienie w kołach, nie może być problemów napompowaniem do 60psi. Mój obecny rower to cross Unibike Zethos 13,5kg i na długich dystansach zaczyna być istotna waga i kierownica - nie mogę się pochylić, muszę opierać na niej łokcie żeby jechać szybko i nie tracić siły przez opór powietrza. Ten Rose podoba mi się bo jest przełajowy i to chyba najlżejszy rower w rozmiarze 56'' jaki znalazłem. Wzrost 186cm, waga 83kg.
rlk Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Jeżeli jeździsz szosą to po co Ci przełajówka? Kup szosę ale o geometrii bardziej rekreacyjnej. Na maraton w sam raz bo przy długich dystansach nie zmęczy jak ta do ścigania.
rowerzystkaPomocy Napisano 11 Lipca 2015 Autor Napisano 11 Lipca 2015 Myślę cały czas nad szosą, żeby potem nie żałować. Na teren i tak planuję rower górski. Ogólnie budżet to 6k. Po mieście jeżdżę także po ścieżkach rowerowych i po chodnikach i tutaj obawiam się trzech rzeczy, że szosówka może mieć zbyt delikatną ramę, zbyt delikatne koła i zbyt wąskie opony na chodnik. Czytam opinie, że szosówką jeździ się tylko po szosie dlatego zainteresowałem się przełajami. Jeśli chodzi o opony, to 1,30 - 1.35 to chyba bezpieczny rozmiar na nierówne chodniki. Czy taką oponę mógłbym założyć? Jak z tą ramą i kołami? Co to znaczy bardziej rekreacyjna szosówka? Czy to jest rekreacyjna szosówka?http://www.radon-bikes.de/bikes/roadbike/roadbike-training/sage/sage-70/ http://www.radon-bikes.de/bikes/roadbike/roadbike-competition/ignite/ignite-90-sl/ Jeśli chodzi o to z czym chciałbym się zmieścić w 6k: waga poniżej 9kg, najlepsza w tej cenie waga rotacyjna, niekoniecznie hamulce tarczowe, których tarcze dodają tej wagi.
rowerzystkaPomocy Napisano 12 Lipca 2015 Autor Napisano 12 Lipca 2015 Tego Rose-a można personalizować, ciekaw jestem co byście w nim zmienili już w momencie zakupu?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.