Skocz do zawartości

[amortyzator] Sr Suntour Raidon, uszkodzenie prawej goleni

DevilQ

Rekomendowane odpowiedzi

http://zapodaj.net/2495df05ae525.jpg.html

http://zapodaj.net/79565bd6beedb.jpg.html

Ubytki lakierem bezbarwnym zakleiłem i miejsce jest teraz gładkie jak reszta amortyzatora, ale oceńcie sami, jak coś może uda mi się znaleźć zamienną goleń lub do anodowania zaniosę.

@ACTIVIA a co posiadasz takową i mam pytanie czy jak coś, to są elementy zamienne do tych amortyzatorów, takie jak rury goleniowe, ślizgi czy komory powietrzne?

W coraz większy asortyment się zaopatruje co do amorków Suntour. Parę miechów temu zacząłem z wymiana rury sterowej i interes się bardzo dobrze rozwinął. teraz także się wziąłem za wymianę rur goleniowych ze względu na to że mam dostep do samych oryginalnych rurek goleniowych z Suntoura

Chłopaki jak macie jakieś pomysły żeby coś zrobić aby Suntoura dopracować to piszcie. Mam spory warsztat przez co moge eksperymentować

Edytowane przez ACTIVIA

@Kowal1986 uwierz mi, że inaczej się nie dało tak było zdarte, że aż w palce kuło jak się przejechało i tak się cieszę, że w tym stopniu się udało, a jak lakierem zrobiłem to gładziudkie jak reszta + po  1 jeździe tak z 10 km trzyma, więc się zobaczy. Nawet jak nie były wypełnione lakierem to i tak było to o WIELE lepsze niż przed, więc to coś dało, jedynie trochę wygląd ;/ Ale jak bd się coś dziać dalej to wymienię te 1 goleń.

A to co piszesz, że jak od piły łancuchowej to są rowki po tym wypadku, gdzieś na początku masz zdj jak przed wyglądało, po prostu rysy były aż tak głębokie, a ja tylko i tak zadziory usunąłem

No właśnie kolega chyba nie poczytał do końca tematu i nie widział jak to wyglądało na początku , grunt że spolerowałeś zadziory , nie ma się czym martwić.Co do tych pomysłów to wymiana rur goleniowych o różnym kolorze z miarką skoku były by na kozaku. :thumbsup: można by przerabiać stare sry na samo powietrze bez sprężyny , możliwości jest kopa.

Edytowane przez Cruiser