Skocz do zawartości

[rower] cross od 2500zł do 3500zł

bonornog

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałbym kupić jakiś rower typu Cross na Oponach 700x32c do 700x40c. zastanawiałem się nad Canodale, wheeler , Unibike , lub Giant. i tu moje pytanie, jaki rower typu cross byłby dla mnie odpowiedni na moją wagę około 100kg i wzrost 170cm przy krótkich nogach.

Zastanawiam się nad takimi:

Roam 0 Disc (2015) | Rowery Giant - szosowe, górskie, damskie, rekreacyjne, dziecięce, ramy rowerowe, akcesoria rowerowe. | Polska

UNIBIKE 2015 - NAJLEPSZE ROWERY BYDGOSZCZ - ZETHOS GTS

Rekreacyjne : Cross 6.5

ewentualnie taki Kellys lub ten drugi

ROWER KELLYS PHANATIC 50 2015 SREBRNY - w BikeSalon.pl

ROWER KELLYS PHANATIC 70 2015 KOŁA 28"CZARNY|SZARY|ZIELONY - w BikeSalon.pl

Nie zależy mi na osprzęcie wystarczy mi Alivio, zależy mi tylko na trwałości kół i samego roweru, nie mogę znaleźć ilo komorowe są te obręcze w tych rowerach jest tylko napisane swu ścienne i to wszystko.

mam pytanie czy to w rowerach crosowych jest ważne do wytrzymałości obręczy ile ma komór taka obręcz czy to jakoś inaczej się określa. i proszę o opinię który będzie naj lepszy i może jeszcze jakieś inne polecić z wyjątkiem Meridy i Rometa.

Obecnie mam Unibike evolution disc na obręczach rodi viper piastach Novateca osprzęcie alivio i zaciskach Avid BB5 mechanicznych i oponach Smart sam 2,25 czarno białych. teraz muszę zmienić obręcz z tyłu bo się rozwarstwia na Alexrimsa jakąś za 100zł i sprzedaję go za około 1100zł i chcę coś nowego kupić typu cross bo mtb dla mnie się mało kiedy przydaje a właściwie wcale bo nie jeżdżę po mocnym terenie większość drogi asfaltowe, ścieżki , utwardzone, dość gładkie ścieżki leśne i w miarę równe drogi polne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...