PrzemekMusik Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Witam Mam okazję? kupić Szosę. Cena 1890 zł -Aluminiowa rama i karbonowy widelec-solidna i niezawodna grupa osprzętu CAMPAGNOLO VELOCE 3x9-sztywne i wytrzymałe koła VUELTA CROSSERWymiary:Rozmiar 50Efektywna długość rury poziomej: 50 cmPrzednie zębatki: 52/42/30Długość korby: 170Waga: 9,15 kg Pytanie czy to dobra cena jak na tej klasy Szosę? Załączam zdjęcie. Jak wygląa zmiana biegów w tych przerzutkach. Jestem zielony szukam pierwszej szosy dla siebie. Gdzieś wyczytałem że nie ma możliwości zrzucania biegów w Veloce ? Nie wiem za bardzo o to chodzi. Czy ktoś pomoże i wytłumaczy? Czy wg Was to dobra oferta i warto pojechać przymierzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 11 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Miałem kiedyś rower na Veloce. Kultura pracy przerzutek bardzo dobra. Chodzą twardo jak biegi w sportowym aucie. W tej cenie to to dobra oferta. Veloce, którą miałem to grupa porównywalna do 105 tki schimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 11 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Gdzieś wyczytałem że nie ma możliwości zrzucania biegów w Veloce ? zapewne chodziło o to że nie zrzuca się ich 'tak jak w shimano' , w veloce (może w nowszych nie) mechanizm działa tak że klamka służy do hamowania, pod nią manetka do wrzucania wyższych przełożeń (tak jak w shimano ta mniejsza służy do zrzucania biegów, a cała duża dzwignia - którą hamujesz - służy to wrzucania wyższych) , a zrzuca się takim cyngielkiem z boku, widocznym na tej fotce: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.