madmx Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Czołem. Szukam licznika do 50 max 60zl. Podstawowe funkcje które chce by posiadal to na pewno. Czas jazdy dzienny Czas jazdy całkowity Prędkość max Prędkość srednia dystans dzienny Dystans całkowity Chce również by miał opcje taka, że jak skasuje dzienny dystans to tylko usunie mi dzienny dystans a nie usunie mi pozostałych opcji np. Przy skasowaniu czasu dziennej wycieczki nie może mi skasować prędkości max. Czy np chce skasować średnia prędkość nie może mi usunąć dziennego dystansu czy prędkości max. Chce by każdy parametr był usuwany pojedynczo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noculak Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Sigma Base 1200, tylko nie wiem czy można w niej kasować dane pojedynczo. Z instrukcji (chyba) wynika, że się da, ale pewności nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmx Napisano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Nom z instrukcji tak wynika, że 2.5s kasuje dystans dzienny 4s kasuje kilka dodatkowych innych funkcji. Mi najbardziej zależy, żeby kasowalo średnia prędkość a zostawiało max prędkość. Najlepiej żeby jakiś użytkownik tego licznika się wypowiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keray Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Miałem tą Sigmę 1200 starszy model teraz mam tą samą Sigmę nowy model, w obydwu modelach możesz kasować sobie pojedyńczo każdą funkcję z osobna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmx Napisano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Tzn masz model ten: 1. http://allegro.pl/sigma-1200-licznik-przewodowy-12-funkcji-nowosc-i5368475918.html czy ten: 2. http://www.ceneo.pl/1174444#pid=18 A i jeszcze tu: 3. http://allegro.pl/rowerowy-licznik-sigma-sport-bl1200-i5511391992.html 3 modele tak, że już sam nie wiem który. Jak pisałem do sprzedawców na alldrogo odpisali mi, że w żadnym z nich nie można pojedynczo kasować funkcji za pewne mogą nie wiedzieć albo i mogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keray Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Ten pierwszy mam , ten drugi miałem , w obu modelach możesz kasować pojedyńczo każdą z funkcji, Nawet nie wiem jak można by kasować wszystkie funkcje na raz , bo taka funkcja by mi się przydła , a tak to trzeba każdą funkcję z osobna kasować ale wtedy wybierasz sobie co konkretnie chcesz wyzerować a pozostałe zostawić Tej trzeciej Sigmy nie miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmx Napisano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 No widzisz a ja mam teraz 8.12 i ten mi znów kasuje prawie wsio zostaje mi tylko czas i dystans całkowity, no i zegar oczywiście. ; / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noculak Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 @keray W tej instrukcji, którą podałem wcześniej jest napisane, że wszystko resetuje się przez 4-sekundowe przytrzymanie przycisku kasowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keray Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Nie znam tego twojego modeu, ale w tych co podałem na 100% kasujesz tylko to co ci pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noculak Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Aha, to sorry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmx Napisano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 @keray W tej instrukcji, którą podałem wcześniej jest napisane, że wszystko resetuje się przez 4-sekundowe przytrzymanie przycisku kasowania. Luknij sobie stronę w Adobe nr22 i 23 Na 22 pisze, że 2,5s resetuje Ci Dst/day nie wiem czy inne opcje też ale kolega @keray pisze, że kasuje. Na stronie 23 pisze, że jak przytrzymasz 4s to resetuje Ci dystans dzienny, max speed, średnia prędkość, czas dzienny. Kolego @keraya w tym co masz teraz tym czerwono-czarnym masz tylko jeden guzik ten u dołu wyświetlacza czy na górze też bądź z tyłu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Jak widać, "filozofie" kasowania danych dziennych są różne w różnych licznikach. Dodam, że w starym liczniku Echo-7 skasowanie dowolnej danej dziennej kasuje pozostałe. W liczniku z Lidla kasowanie V max. jest niezależne, natomiast pozostałe dane dzienne kasowane są poprzez wyzerowanie dystansu dziennego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keray Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 W Sigmie 1200 masz dwa przyciski ten dolny do zmiany funkcji a ten górny do kasowania, jak go przytrzymasz dłużej na ok. dwie sekundy to pokazuje się napis reset i wyskakują zera, i kasuje ci się tylko dana funkcja w której aktualnie jesteś. Jest jeszcze trzeci przycisk(na długopis np,) od spodu licznika którym ustawiasz wszystkie parametry oraz ostrość wyświetlacza w trzech pozycjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmx Napisano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Licznik przyszedł zamontowany, śmiga tak jak chciałem. Tzn usuwa mi pojedynczo każdą funkcję którą chcę a jak jeszcze dłużej przytrzymam guzik to usuwa mi wszystko co związane z dziennym przejazdem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aixen Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Licznik przyszedł zamontowany, śmiga tak jak chciałem. Tzn usuwa mi pojedynczo każdą funkcję którą chcę a jak jeszcze dłużej przytrzymam guzik to usuwa mi wszystko co związane z dziennym przejazdem. Jaki model kupiłeś? Też zamierzam się ku kupnie jakiegoś licznika w tej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmx Napisano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 http://allegro.pl/licznik-sigma-baseline-1200-przewod-gratis-hit-i5496061623.html dokładnie ten z tej aukcji u tego kolesia. szybka dostawa zamówiłem w niedzielę koleś wysłał już w poniedziałek ale późno i dlatego dzisiaj doszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aixen Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Tamta aukcja już się skończyła, to będzie równie dobre? http://allegro.pl/licznik-rowerowy-sigma-bc-1200-przew-gratis-bater-i5542297749.html Od razu można montować i wszystko działa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmx Napisano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Tak dobra widzę od tego samego sprzedawcy tylko pewnie tamta aukcja mu się zakończyła i dał nową. Oczywiście wszystko już ma co potrzebne i dodatkowo dostajesz drugą baterie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.