Skocz do zawartości

[licznik]Pomoc w wyborze licznika 50zl

madmx

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem.

Szukam licznika do 50 max 60zl.

Podstawowe funkcje które chce by posiadal to na pewno.

Czas jazdy dzienny

Czas jazdy całkowity

Prędkość max

Prędkość srednia dystans dzienny

Dystans całkowity

Chce również by miał opcje taka, że jak skasuje dzienny dystans to tylko usunie mi dzienny dystans a nie usunie mi pozostałych opcji np.

Przy skasowaniu czasu dziennej wycieczki nie może mi skasować prędkości max.

Czy np chce skasować średnia prędkość nie może mi usunąć dziennego dystansu czy prędkości max.

Chce by każdy parametr był usuwany pojedynczo.

Nom z instrukcji tak wynika, że 2.5s kasuje dystans dzienny 4s kasuje kilka dodatkowych innych funkcji.

Mi najbardziej zależy, żeby kasowalo średnia prędkość a zostawiało max prędkość.

Najlepiej żeby jakiś użytkownik tego licznika się wypowiedział.

Tzn masz model ten:

1. http://allegro.pl/sigma-1200-licznik-przewodowy-12-funkcji-nowosc-i5368475918.html

czy ten:

2. http://www.ceneo.pl/1174444#pid=18

A i jeszcze tu:

3. http://allegro.pl/rowerowy-licznik-sigma-sport-bl1200-i5511391992.html

3 modele tak, że już sam nie wiem który.

Jak pisałem do sprzedawców na alldrogo odpisali mi, że w żadnym z nich nie można pojedynczo kasować funkcji :) za pewne mogą nie wiedzieć albo i mogą.

Ten pierwszy mam , ten drugi miałem , w obu modelach możesz kasować pojedyńczo każdą z funkcji, Nawet nie wiem jak można by kasować wszystkie funkcje na raz , bo taka funkcja by mi się przydła , a tak to trzeba każdą funkcję z osobna kasować ale wtedy wybierasz sobie co konkretnie chcesz wyzerować a pozostałe zostawić Tej trzeciej Sigmy nie miałem

@keray

W tej instrukcji, którą podałem wcześniej jest napisane, że wszystko resetuje się przez 4-sekundowe przytrzymanie przycisku kasowania.

Luknij sobie stronę w Adobe nr22 i 23

Na 22 pisze, że 2,5s resetuje Ci Dst/day nie wiem czy inne opcje też ale kolega @keray pisze, że kasuje.

Na stronie 23 pisze, że jak przytrzymasz 4s to resetuje Ci dystans dzienny, max speed, średnia prędkość, czas dzienny.

Kolego @keraya w tym co masz teraz tym czerwono-czarnym masz tylko jeden guzik ten u dołu wyświetlacza czy na górze też bądź z tyłu?

Jak widać, "filozofie" kasowania danych dziennych są różne w różnych licznikach. Dodam, że w starym liczniku Echo-7 skasowanie dowolnej danej dziennej kasuje pozostałe. W liczniku z Lidla kasowanie V max. jest niezależne, natomiast pozostałe dane dzienne kasowane są poprzez wyzerowanie dystansu dziennego...

W Sigmie 1200 masz dwa przyciski ten dolny do zmiany funkcji a ten górny do kasowania, jak go przytrzymasz dłużej na ok. dwie sekundy to pokazuje się napis reset i wyskakują zera, i kasuje ci się tylko dana funkcja w której aktualnie jesteś. Jest jeszcze trzeci przycisk(na długopis np,) od spodu licznika którym ustawiasz wszystkie parametry oraz ostrość wyświetlacza w trzech pozycjach.

Licznik przyszedł zamontowany, śmiga tak jak chciałem.

Tzn usuwa mi pojedynczo każdą funkcję którą chcę a jak jeszcze dłużej przytrzymam guzik to usuwa mi wszystko co związane z dziennym przejazdem.

Jaki model kupiłeś? Też zamierzam się ku kupnie jakiegoś licznika w tej cenie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...