Skocz do zawartości

[Rower] Który MTB wybrać ? A może inny ?

Ezo91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wydaje mi się, że dobra. Ja mam 186 cm wzrostu i jeżdżę na 19' ramie. Przymierzałeś się do jakiegoś roweru, że chciałbyś większy?

Jak jesteś "na granicy" to w terenie lepszy mniejszy rower niż większy.

Napisano
  W dniu 8.07.2015 o 14:46, seraph napisał:
Jeśli nie masz ciśnienia na modne rozmiary koła to ja proponuję to:

Ja z kolei to, w moim przekonaniu ma lepszy osprzęt, jeszcze widziałem jakieś tam sztuki na Alle-Drogo.

Rower Romet Jolene 2, z 2013 r. rama 20 Raidon SLX Truvativ 

I by nie było że ot tak sobie napisałem, mam używam, co prawda zaledwie kilka dni, ale jak dla mnie to jest to.

http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/6627-romet-jolene-2/

http://www.forumrowerowe.org/topic/180338-rower-xc-jaki-romet-jolene-2-2013-rok/page-2

Gdybym u siebie w mieście nie dostał tego Rometa to na 101% kupowałbym to:

SILVERBACK SPECTRA SLX HYDRAULIKA RS XC

Pozdrawiam.

jka

Napisano

Romet Jolene to dobra propozycja o ile się znajdzie.

Ten Level A7 jak na Krossa też bardzo ok - ma sportową całkiem chwaloną tutaj geometrię. Fajny napęd łącznie z manetkami, koła też niczego sobie.

Napisano

Z tych 3 w takim razie najbardziej opłaci się Jolene, ale jak wybierzesz Ramblera lub nawet Krossa to też na tym nie stracisz :thumbsup:

Jak na sam środek "sezonu" to są dobre oferty.

Napisano
  W dniu 9.07.2015 o 14:26, seraph napisał:
nawet Krossa to też na tym nie stracisz

Ja szukając czegoś dla siebie z Krossa zainteresowałem się tym 

http://www.dobrerowery.pl/kross-level-a4-2014

Z tym ze z dopiskiem "limitowana seria" ale jak wcześniej napisałem Romet-a dostałem u siebie w mieście, to gwarancja i serwis na miejscu, a dla mnie to spore udogodnienie. Ba mój trochę różnił się od specyfikacji i to chyba na + bo przednia przerzutka zamiast Alivio jest Deore, opony też zamiast 2,1 były 2,25.

Ale im więcej propozycji tym większy mętlik w głowie, ja wybrałem to co pokazałem :)

Pozdrawiam.

jka

Napisano

Jutro przejadę się do Rometa u siebie w mieście zobaczę co tam mają. Jakoś spodobał mi się ogólnie wygląd ram Cube, no ale ze względu na wygląd roweru kupować nie będę. Co powiecie jeszcze o :

Btwin 560 z tym że mam opcję wyrwać go za około 500 zł mniej

650 Carraro Comp SL27,5 21' SLX

sorry że bez linków ale coś ich wrzucić nie mogę.

Napisano

W dniu 9.07.2015 o 18:31, Ezo91 napisał:
Co powiecie jeszcze o :

Ja powiem tylko to: że im więcej będziesz szukał, tym później kupisz, a i tak nie kupisz to co wyszukałeś.

A wiem to z własnego doświadczenia :)

Co ja się nie naoglądałem, naczytałem, jakie plany miałem a skończyło się na 2 dwóch Romet-ach.

Moja rada mniej netu, więcej konkretów, np. bezpośrednie rozmowy i oglądanie w sklepie.

Pozdrawiam.

jka

Napisano

Ok, dzięki za pomoc. No ja już też od majówki się zbieram z kupnem a ostatni tydzień dość intensywnie przeglądam neta. Jutro wybiorę się do okolicznych sklepów rowerowych zobaczę co ciekawego zaproponują. 

Napisano

W dniu 15.07.2015 o 18:28, seraph napisał:
Średnio ciekawa

Hm - dla mnie zupełnie nie ciekawe, nie wiem czy ja źle widzę  a może się nie znam pisze koła 29' a opona 

OPONY Vera Eos, 27.5" x 2.2"

Może tak być ?

jka

Napisano

W dniu 15.07.2015 o 18:36, seraph napisał:
Nie może

Tak myślałem :)

W dniu 15.07.2015 o 18:36, seraph napisał:
ale to pomyłka przy kopiowaniu

Może to zboczenie zawodowe, ale taka pomyłka u mnie eliminuje takiego kogoś, jako coś wiarygodnego.

Jak się pomylił w takiej błahej sprawie to może i w całym opisie narobił baboli.

Omijałbym takie sklepy z daleka, ale to jest moje prywatne zdanie.

Jka

Napisano

Dzisiaj zaproponowano mi :

Specialized 650b pitch comp oraz

Kellys spider 70

Oba w cenie 2400.

Sorry ze bez linkow ale pisze na telefonie. Powiem szczerze ze na tym Specialized całkiem dobrze mi sie jechało mowie tu głównie o pozycji.

Napisano

Na każdym "normalnym" rowerze jeździ się w miarę dobrze tym bardziej robiąc kółko na sklepowym parkingu. Musiałby być naprawdę jakiś koślawy chyba... Prawdziwe dopasowanie i potrzeba regulacji siodła, mostka, kierownicy itp przychodzi po kilkanastu lub nawet kilkudziesięciu km dopiero.

A co do rowerów to było zapytać czy są w stanie zaproponować coś z amortyzatorem jednak :yucky: Tzn ten Kellys niby ma, ale tylko sprężynowy - podobno wersja 2015 już ma teflonowe ślizgi, więc tragedii nie ma. Nie zmienia to faktu, że jest trochę za drogi, a do tego krążą opinie, że Kellysy mają dziwaczną geometrię...

Napisano

No to został mi jeszcze kross w mieście. Jak nic ciekawego tam nie będzie no to coś z neta będę musiał wybrać. A ten special nie wart swojej ceny rozumiem ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.