Kaiketsu Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Hej, Komfort mojego rowerowania wzrósł znacznie odkąd używam Esi Chunky, ale to wciąż "nie to" - mam tanie rękawiczki (kellys comfort) i tutaj upatruję kolejnego kroku. Ktoś poleci jakieś bez palców, maksymalnie nastawione na komfort? cena ok. 100zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaiketsu Napisano 10 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Podbiję nieśmiało, chociaż nie wiem, czy wolno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 10 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 A co sie dzieje ze to nie to ? Ja jeszdze w rekawicach jakichs no name, dlugie palce w ogole bez warstwy amortyzujacej. A amora mam tyle co mi same rece zamortyzuja. Moze to kwestia pozycji na siodle. Gripy za to bede wymienial niedlugo bo mozna powiedziec ze mam tylko jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaiketsu Napisano 17 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Nie to, gdyż po godzinie i więcej jazdy już mnie zaczynają dłonie boleć od nacisku na kierownicę. A że mam niezupełnie prosty kręgosłup i nie jeżdżę "regulaminowo", to opieram się trochę mocniej na rękach, niż osoba o prostym odcinku lędźwiowym. Stąd potrzebuję naprawdę dobrych rękawiczek, które zmniejszą dolegliwości. Kelly's comfort ma po prostu za mało żelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 17 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Może właśnie rękawiczki powodują dyskomfort. Próbowałeś na golasa? Ja od czasu gdy założyłem Esi jeżdżę bez i nie widzę różnicy po założeniu rękawiczek a wręcz odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymonski Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Testował ktoś chiba comfort gel plus? Wyglądają na porządne, a i żelu mają na bogatosci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Żelu na bogato to mają np. Polednik Reflex Zajeździłem swego czasu jedną parę i żałuję, że później kupiłem inne. Jak zajadę obecne 2 pary (jedne to tanie rękawiczki z Lidla a druga para to Giro Jag, które na MTB się średnio spisują) to wrócę raczej do Polednik'a Reflex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 2 Września 2015 Udostępnij Napisano 2 Września 2015 A ja polecę Fox Reflex Gel za sto parę PLN. Nie najtańsze, ale dobrze wykonane i bardzo komfortowe jak dla mnie, a mam skłonność do drętwienia nadgarstków. Poprzednio użytkowałem Accenty, Kellysy i tańsze marki, ale różnica jest duża na korzyść Foxów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.