myslu Napisano 7 Lipca 2015 Napisano 7 Lipca 2015 Witam, zastanawiam się jakie koła (komplet) mógłbym kupić do Gazeli rometowskiej z lat 70. Przeglądam forum, ale nie ukrywam że jestem laik w tych tematach, a te oznaczenia śnią mi sie po nocach i nie za wiele mi mówią. Oznaczenia na oponie mam 630 (27x1 1/4). Obecne obręcze są już trochę skatowane latami i podrdzewiałe. Ponadto w tylnym kole posypały sie chyba łożyska bo ciężko chodzi a łożyska latają luzem (nie wiem czy tak ma to być - można je przemieszczać o 2-3 mm). Z tego co przeglądałem net podobno pasuja koła 28'' ale zastanawiam się czy mogą mi poprostu się nie zmieścić w widełki. Ponadto jak to byłoby z wielobiegiem, rozumiem że nowe koła nowa kaseta/wielobieg? W orginale jest 5 zębatek, ciekawe czy oryginalnie zamontowana przerzutka da rade z większą ilościa przełożeń i czy wogóle większa kaseta sie zmieści? Z góry dzięki za podpowiedzi, nie ukrywam że chodzi mi o minimalizacje kosztów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.