piotrbh96 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Witam, około pół roku temu kupiłem rower giant talon 27.5 4, już po paru wycieczkach tym rowerem hamulce zrobiły się miekkie i słabo hamowały (tylko tylnie). Niedawno zebrałem się w końcu i poszedłem do pierwszego lepszego serwisu, bo dowiedziałem się, że trzeba je odpowietrzyć. W serwisie rower przyjęli, ale gdy go odbierałem powiedzeli mi, że odpowietrzali ten hamulec 2 razy (przepompowywali olej), ale naprawić tego im się nie udało. Po odebraniu roweru wszystko działało tak jak wcześniej, ale po paru dniach tylni hamulec przestał wogóle działać. Pojechałem więc do sklepu gdzie kupowałem rower, a tam powiedzieli mi, że hamulec i tarcza jest cała zalana olejem (wyciek), przy odpowietrzaniu wiidać było, że płyn hamulcowy miał kolor jakby zmieszać olej mineralny z dotem. W sklepie wymienili mi hamulec na całkiem nowy shimano i o powiedzieli,że z tym starym sobie moge zrobic co chce i tutaj pytanie czy ten hamulec tektro się jeszcze do czegoś nada, mogę go komuś dać bez obawy zniszczenia roweru? Ewentualnie sprawna jest tylko jakaś jego część? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi