Boxx Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Mam problem z łańcuchem. Napęd to: Korba na 24-38z Kaseta 11-34z jak miałem konfigurację 38-11 to mi przeskakiwał łańcuch, skróciłem go o jedno ogniwo i teraz pytanie czy nie jest on za krótki ? Pytanie nr dwa to krzyżowanie napędu 2x10. Jazda w konfiguracjach granicznych tj. 24-11 bardzo szkodzi napędowi ? Dodam że wszystkie części są nowe i mają przejechane ok 200 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 cześć...jak na moje oko jest za krótki. Przy konfiguracji duzy blat i 11z kółeczka od wózka przerzutki powinny tworzyć pionową linię prostą. Co do przeskakiwania...może po prostu masz zuzytą zębatkę 11z lub źle wyregulowaną śrubkę B. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxx Napisano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Co do przeskakiwania...może po prostu masz zużyta zębatkę 11z lub źle wyregulowaną śrubkę B. kaseta jest nówka, przerzutka również. Więc reguluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 kaseta jest nówka, przerzutka również łańcuch tez jest nowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxx Napisano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 łańcuch tez jest nowy? tak, łańcuch jest to nowe XT @@Leniu, chyba znalazłem przyczyn. Z niewyjaśnionych przyczyn pod obciążeniem coś mi cyklicznie cykało co mnie bardzo irytowało bo wszystko sprawdzałem wiele razy jednak jednego nie sprawdziłem. Winowajcą na 99% jest bębenek. Zauważyłem to teraz, kręcąc kołem kaseta minimalnie falowała a gdy ją złapałem palcami to luz na niej jest. Czeka mnie więc albo niwelacja luzu poprzez wyjęcie podkładki z bębenka albo kupno jakiegoś do przeszczepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.