Czerniaw Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Witajcie, Po zmianie tylnej tarczy 160 na Brakco i wymianie klocków na metaliczne Formula, siła hamowania wyraźnie osłabła. Przejechane było tylko 25km więc to jeszcze pewnie się musi poukładać, ale pojawiło się pulsowanie na klamce. Podejrzewam skrzywienie tarczy, ale innych objawów brak - kręci się bez ocierania o klocki. Miał ktoś coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buno Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Docierałeś klocki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniaw Napisano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Jeśli masz na myśli papier ścierny to nie, klocki nowe i tarcza nowa więc pomyślałem że się dotrą same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buno Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Nie papierem Dobrze jest na początku kilkanaście razy zahamować z prędkości ok. 25km/h do prędkości pieszego, wtedy minimalizuje się ryzyko uszkodzenia klocków. Ale nie twierdzę, że to na pewno przez to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 To takie coś ? Jeśli tak to pulsowanie na klamce jest normalne , przy mocno powycianych tarczach klocek wpada częściowo w otwory i stąd pulsowanie na klamce . Miałem takie coś przy M505 + Ashima AiRotor. Przy hamulcach z większymi klockami jak np Elixir Trail czy Hayes Stroker Trail tego problemu nie ma. Musisz się przyzwyczaić albo wymienić tarcze na coś normalniejszego typu Avid HS1 , G3CS , HSX , XT itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniaw Napisano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 nie, coś takiego. Kolejne 25 km przejechane i moc hamowania sie poprawia. Pulsowanie zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Miałem te tarcze jakiś czas temu , przy hamulach R1 w rowerze XC nic nie pulsowało . Zaciski ustawione poprawnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniaw Napisano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Zacisków nie dotykałem, no ale w tej sytuacji trzeba będzie je najrzeć Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi