stoner_dude Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Witam, planuję pojechać na kilka dni w góry na szosę. Do tej pory byłem kilka razy na MTB (Szczawnica, Szczyrk) więc z grubsza wiem czego się spodziewać kondycyjnie itp. Nie wiem natomiast gdzie warto pojechać pod kątem typowej jazdy szosowej, chodzi mi przede wszystkim o stan dróg, natężenie ruchu i generalnie ciekawe trasy - nie 50km płaskiej prostej szosy. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi, pozdro. To mój pierwszy post, więc przy okazji chciałbym się też przywitać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert74 Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Zapraszam w Bieszczady,fajne górki ,piękne widoki a asfalty idealne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Duże przewyższenia masz w okolicy Beskidu Małego, Śląskiego i Żywieckiego. Targanice, Kocierz, Salmopol, Hrobacza Łąka, Góra Żar i wiele w okolicy. Na 100 km można zrobić spokojnie 1500-2000 metrów przewyższeń. A na drugi dzień mniej, ale bez obijania się. Góry nie wysokie, ale podjazdy fajne. Asfalty dobre. http://www.altimetr.pl/beskid-maly.html pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Jak chcesz poczuć "Alpejskie" klimaty to rejon Podtatrza z Bukowiną Tatrzańską na czele i Magura Spiska na Słowacji. Nie ma lepszych i trudniejszych terenów w tej części świata. Sporo drug zostało wyasfaltowanych zarówno po naszej jak i Słowackiej stronie. Rywalizować chyba może tylko rejon Beskidu Małego co zaproponował @parmenides. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 w Jasenniki w Czechach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Polecam Karkonosze. Słyszałem natomiast bardzo dużo dobrych słów o Jesenikach, ale nigdy tam nie byłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominium Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Wybieram się od dłuższego czasu na Kralovą Holę. Czy ktoś wie, czy tam jest asfalt na sam szczyt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.