Skocz do zawartości

[Wyjazd]Gdzie na szosę w góry

stoner_dude

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, planuję pojechać na kilka dni w góry na szosę. Do tej pory byłem kilka razy na MTB (Szczawnica, Szczyrk) więc z grubsza wiem czego się spodziewać kondycyjnie itp. Nie wiem natomiast gdzie warto pojechać pod kątem typowej jazdy szosowej, chodzi mi przede wszystkim o stan dróg, natężenie ruchu i generalnie ciekawe trasy - nie 50km płaskiej prostej szosy. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi, pozdro.

To mój pierwszy post, więc przy okazji chciałbym się też przywitać :)

Duże przewyższenia masz w okolicy Beskidu Małego, Śląskiego i Żywieckiego. Targanice, Kocierz, Salmopol, Hrobacza Łąka, Góra Żar i wiele w okolicy. Na 100 km można zrobić spokojnie 1500-2000 metrów przewyższeń. A na drugi dzień mniej, ale bez obijania się. Góry nie wysokie, ale podjazdy fajne. Asfalty dobre. 

http://www.altimetr.pl/beskid-maly.html

pozdr

Jak chcesz poczuć "Alpejskie" klimaty to rejon Podtatrza z Bukowiną Tatrzańską na czele i Magura Spiska na Słowacji. Nie ma lepszych i trudniejszych terenów w tej części świata. Sporo drug zostało wyasfaltowanych zarówno po naszej jak i Słowackiej stronie. Rywalizować chyba może tylko rejon Beskidu Małego co zaproponował @parmenides.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...