Skocz do zawartości

[Narzędzia] Jakie narzędzia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W takiej formie jak najbardziej są przydatne imbusy lecz szukaj cały zestaw imbusów i z jakiejś dobrej firmy. Bo taki zestaw co ma niby śrubokręty oraz przyrząd do łańcucha lub do otwierania kapsli z butelek piwa to dla mnie jest nic nie wart. 

Bardzo ci polecam ten zestaw firmy wiha

zestaw_kluczy_imbus__9u_medium.jpg

Napisano

Dzięki za odpowiedź, 

zestaw narzędzi który poleciłeś wygląda podobnie do tego który ja zaproponowałem w pierwszym poście ale 3 razy droższy hmm, warto przepłacać ?

Jakie smary do łańcucha, przerzutek i jak dbać o tarczówki ?

Dzięki.

Napisano

zestaw narzędzi który poleciłeś wygląda podobnie do tego który ja zaproponowałem w pierwszym poście ale 3 razy droższy hmm, warto przepłacać ?

To taka krótka historyjka z życia wzięta - kiedyś chciałem odkręcić śrubę - ot imbus, chyba 3mm. Było już po 18:00, więc został tylko supermarket. No to kupiłem - stalowe, więc pewnie dobre B) No i tanie, ale nie było innego wyboru. Klucz w śrubę, kręcę - no i się kręci. Tj. klucz się kręci, ale śruba stoi w miejscu. Wyjmuję klucz, oglądam - wszystko ok, poza tym, że zrobił się z niego taki jakby świderek.

Na dobranoc druga historyjka - miałem komplet płaskich stalowych kluczy - tanich, ale stalowych ^_^ Coś kręciłem chyba przy kasecie, albo przy pedałach. No i przekręciłem, tylko z klucza zrobił się model o rozmiar większy.

Tyle w kwestii jakości. Oczywiście to trochę skrajne przypadki, bo dotyczyły śrub, które przykręcane były dość mocno, ale różnie bywa.

Napisano

Warto , to że wyglądają podobnie to nie znaczy że są dobrej jakości. Oczywiście wybór należy do ciebie.

Jest cała masa tematów na tym forum dotycząca twojego pytania, przeglądnij tematy , lub użyj wyszukiwarki. Jak już mniej więcej będziesz wiedział co i jak , ale nadal czegoś nie będziesz rozumiał to wtedy zadawaj pytania. 

Napisano

Dzięki za odpowiedź, 

Dzięki.

3 razy droższy bo ktoś go drożej sprzedaje... czy warto? musisz sam sprawdzić..

[...]

Tu masz podobne na dożywotniej gwarancji.

Kupiłem ich jeden zestaw imbusów - "L" na stojaku i jestem zadowolony, a widziałem taki sam zestaw na allegro za 2 razy tyle co ja zapłaciłem i jak tu porównywać po cenie?

skoro u jednego kosztuje 40 a u innego 80PLN ?

Napisano

Kupiłem zestaw Crank Brothers 17, dość drogi ale po pierwszym użytkowaniu muszę przyznać, ze solidny lekki i b.poręczny.

Napisano

Dzięki za odpowiedź, 

Dzięki.

porównując po cenach:

http://www.conrad.pl/Magnetyzer-%2f-Demagnetyzer-Toolcraft-48%2f55-mm.htm?websale8=conrad&pi=821009&ci=SHOP_AREA_37382_1513023

i

http://allegro.pl/magnetyzer-demagnetyzer-50x50x30mm-i5256285011.html

czy ktoś mi powie, że ten za 19PLN jest lepszy bo kosztuje 2 razy tyle?

Na moje to one są identyczne ... masakra

Napisano

[...]

To, że cos wygląda podobnie, nie znaczy, że posiada te same właściwości. Zaproponowany wyżej zestaw Wiha nie jest 3 razy droższy, lecz to badziewie jest 3 razy tańsze. Jeśli uważasz, że zestaw imbusów za 17zł jest cokolwiek wart, szkoda czasu na dyskusje. Zrozumiesz, gdy w niespodziewanym momencie, najlepiej w sobotę wieczorem, objedziesz łeb jakiejś małej, istotnej i upierdliwej śrubki tylko dlatego, że trzymałeś węża w kieszeni.

PS Zaproponowałeś calowe imbusy.

Napisano

[...]

Kupiłem ich jeden zestaw imbusów - "L" na stojaku i jestem zadowolony, a widziałem taki sam zestaw na allegro za 2 razy tyle co ja zapłaciłem i jak tu porównywać po cenie?

skoro u jednego kosztuje 40 a u innego 80PLN ?

I zupełnie przypadkowo polecasz klucze ze swojego sklepu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...