krzysio.k1 Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 (edytowane) Witam wszystkich, jako że to mój pierwszy post to na dzieńdobry się przywitowywuje Jako, że jakiś czas temu przeleciałem sobie przez kierownicę co skończyło się wieloodłamkowym złamaniem nasady kości promieniowej ręki mam teraz duuuużo czasu i postanowiłem nabyć drogą kupna nowy rower i przesiąść się na 29era. Mój wybór padł na dwie sztuki a mianowicie: Romet Rambler 3.0 http://allegro.pl/rower-romet-rambler-29er-3-0-21-2015-wyprzedaz-i5482122350.html oraz Sprint Apolon Elite http://allegro.pl/rower-29er-sprint-apolon-hydraulika-alivio-okazja-i5505785609.html Oba prawie taka sama specyfikacja min. hydraulika, amor XCR i Alivio no i podobna cena. Który z nich polecicie mi? Mam 182cm wzrostu, w kroku 80 ( do jajek ) i dość spora waga 110kg Dojazdy do pracy 20km w jedną stronę asfalt/kostka 6 razy w tygodniu i do tego po pracy rekreacyjnie trochę wertepów, lasu, łąk i ścieżek, jakiś szuter, korzenie itp. raczej żadnych skoków a teren niezbyt ciężki czyli w sumie ok 60% asfaltu na 40% wertepów. Do czasu wypadku w póltora miesiąca ok 1,5 tys. km zrobiłem. max 2 tysie mogę wydać Edytowane 6 Lipca 2015 przez krzysio.k1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 z tych 2 ten drugi ale moja propo to kands avangarde lub lazaro v3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio.k1 Napisano 6 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Jednak wolę MTB od krosowego, lepszy amor i większy skok w moich, jakoś pewniej bym się czuł na tych wertepach, po których lubię pojeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 no to cię zmartwię bo te rowery mają zwykłe uginacze anie amortyzatory, do szpanu ok do jazdy takie o. Zaraz złapie luz i będzie klekotał. wiem coś o tym typie uginacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio.k1 Napisano 6 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 (edytowane) Jakoś nie jestem pewien czy xcr jest gorszy od stosowanych w podanych przez Ciebie nvx po pierwsze przeznaczone do innych zastosowań po drugie jednak wolę mieć 100 niż 70mm poza tym przy mojej wadze amor z goleniami 28 raczej dość szybko padnie i do tego blokada olejowa a nie mechaniczna Edytowane 6 Lipca 2015 przez krzysio.k1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 też nie bylem pewien do puki nie kupiłem powietrznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio.k1 Napisano 6 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 No dobra to daj mi namiary na coś z powietrznym do 2 tysi. Na dzień dobry chyba nic lepszego w tej cenie nie znajdę. Z czasem można je rozbudować o air a na początek xcr to chyba najlepsza opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi