Skocz do zawartości

[2500-3000zł] mtb.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zna ktoś sklep w Trójmieście, albo w Pomorskim, gdzie będzie w jednym sklepie Cube Attention SL 29 i Scott Aspect 910 ?

Dziś jeździłem chwilkę na Scott Aspect 910 rozmiar M i Scott Aspect 940 rozmiar L (940 tylko dla tego bo nie mieli na sklepie 910 a chodziło o sprawdzenie jaką wielkość ramy dobrać) to powiem szczerze trudno znaleźć jakąś różnice przez chwilę jazdy jak dla mnie różnica niezauważalna. Przejechałem się też Trekiem X-Caliber 8 tylko dlatego że nie mieli 9 i ze względu na to że, był to już inny sklep też trudno mi było zauważyć różnice. Sprzedawca w treku mówił, że był jakiś gościu który kupił Aspecta 910 i trochę narzekał, że nie kupił Calibra 9 (ale to gadka Pana sprzedawcy z Trek-a) Jeden z forumowiczów wypowiadający się w temacie też wybrał Calibra 9 zamiast Aspecta 910 - więc coś na rzeczy pewnie jest.

Chyba przy wyborze Cube / Scott zacznę brać pod uwagę kolorystykę :)

PS1. Doszedł jeszcze jeden rower na którym nie siedziałem, ale na szczęście jest on w Żuchlińskim jest tam on i Aspect 910, więc będę mógł porównać pozycję dokładnie jeśli jakieś znaczące różnice będą. A ten typ to:

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/talon.27.5.0.ltd/18870/76352/#specifications

Przysiadłem (nie jeździłem) też Thorxa 10 rozmiar M (2014) i raczej to rower nie dla mnie tu różnice już lekką poczułem.

Napisano

Cube'a mozesz zmierzyc w Gdyni na Władysława IV 46 masz sklep http://www.rowerowy.pl/ ale Scott'ów tam nie maja... Tylko Cube i Merida.

Zastanow sie bo Cube ma "krótkie" rowery i pozycja bedzie zdecydowanie bardziej wyprostowana niz Trek i Scott, ktore maja podobna geometrie.

Napisano

Rower zakupiony, ze względu na krótka ramę a przy tym bardziej pionową pozycję wybór padł na Cube Attention SL 29 rama 19" rocznik 2015 cenę udało się utargować na 3200 brutto z wysyłka.

Tylko tyle ze koło będę musiał sam zamontować i to moje ostatnie pytanie w temacie. Czy wystarczy że wsadzę koło na oko równo i zacisnę piastę to wszystko co trzeba zrobić ? Jakiś wpływ na montaż koła maja hamulce tarczowe ? Amorek ? Coś trzeba regulować ?

PS. Dziękuje wszystkim forumowiczą którzy służyli radą i pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...