orelob Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Mam ubijaki na mtb i butki Shimano M077. Chcę kupić szosę jakąś "basic" o tak żeby po ścieżkach rowerowych pośmigać, poczuć klimat szosy. Czy te pedały i buty dadzą radę, czy to w ogóle inne światy i jeździć się nie da Zaznaczam, że raczej nie ma szans na dystans ponad 50km, ogólnie szosa rekreacyjna.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B_art Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Pewnie, ze sie da. Po chwili i tak bedziesz mial dosc krzywych sciezek, kraweznikow, zagubionych "tubylcow" i wskoczysz na ulice. Wtedy tez pewnie przyjdzie decyzja o zakupie zestawu typowo szosowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Obecnie w szosie dobijam cb candy spadkowe z emtebeka z butami m089 i zero problemów. r077 od m077 różnią się tylko podeszwą - dadzą radę, jeśli nie chcesz wyskakiwać z gotówki na buty plus pedy szosowe to te mtb spełnią swoją funkcję. Ścieżki rowerowe na szosie odpuścisz sobie po pierwszych 50 metrach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 7 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Wtedy tez pewnie przyjdzie decyzja o zakupie zestawu typowo szosowego Ciekawe skąd ta pewność, bo ja jeżdżę w butach i pedałach emtebecznych na rozmaitych szosach od chyba 7 czy 8 lat i jakoś NIGDY nie poczułem przymusu, lub choćby lekkiej chętki na sztywne, niewygodne i absolutnie uniemożliwiające chodzenie buty i pedalce szosowe... Szacunek.. I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 ja tak samo, tylko mtb na szosie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Kupa ludzi jeździ w pedałach MTB typu M-520/M-540 na kolarzówkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christophorus Napisano 11 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Zwłaszcza jak się jeździ i mtb i szosowym, taniej jest kupić drugą parę pedałów niż wydać kasę na 2 pary butów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Akurat Eggbeatery mogą być słabe na szosie ze względu na bardzo małe podparcie stopy i (chyba) duży luz roboczy. Niemniej tak jak wspomniano wyżej, ogólnie buty i pedały MTB jak najbardziej nadają się do szosy, zwłaszcza, jeśli się nie ścigasz, a tym bardziej, jeśli jeździsz po mieście lub turystycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.